La Travessa transfronterera busca augmentar el nombre d'inscrits en la seva 6a edició

El recorregut es durà a terme per les localitats de Sant Julià, Bescaran, Estamariu i la Seu d'Urgell

La 6a edició de la Travessa transfronterera entre Sant Julià de Lòria i la Seu d'Urgell, que segueix el Camí de Retrobament, s'iniciarà el proper diumenge 21 d'octubre i tindrà com a objectiu principal superar el nombre de participants de l'edició passada, que va comptar amb un total de 163 inscrits. Així ho ha confirmat aquest dimarts el conseller d'Esports del comú de Sant Julià, Pere Pràxades, en la presentació de la cursa per aquest 2018 en què ha assegurat que "aquesta xifra ens agradaria i esperem superar-la aquest any". En aquest projecte hi han treballat conjuntament, una vegada més, el comú de la parròquia i l'ajuntament de la Seu, traçant un recorregut que passarà per les localitats de Sant Julià, Bescaran, Estamariu i la Seu d'Urgell.

Pràxades ha informat de les característiques que tindrà el recorregut enguany, que repetirà el d'anteriors edicions ja que constarà de dos recorreguts, un de llarg i un altre més senzill. "Activitats com aquesta donen sentit a un dels principals objectius del comú, que és donar força i vida a la nostra parròquia", ha dit el conseller, i ha explicat que actualment ja hi ha una cinquantena d'inscrits. Pel que fa al recorregut llarg, constarà d'una distància de 31,1 quilòmetres, 1.896 metres de desnivell positiu acumulat i 2.103 metres de desnivell negatiu. Aquest recorregut està destinat a les categories junior, sènior i veterà i el tret de sortida es donarà a les 8 del matí a la plaça de la Germandat. D'altra banda, el recorregut xics consta d'un total de 14,9 quilòmetres de llargada, 462 metres de desnivell positiu i 1.089 metres de desnivell negatiu, adreçat a les categories infantil i cadet, que s'iniciarà a les 10 del matí a Bescaran.

El director del Servei d'Esports de l'ajuntament de la Seu d'Urgell, David Vallvé, també ha assistit a la presentació i ha recordat que aquesta cursa es troba en el marc de la Fira de Sant Ermengol i ha convidat els participants "a gaudir-la" aprofitant la seva celebració. A més, els primers 100 inscrits a la competició gaudiran, com ja va passar fa dos anys, d'un tast de formatges a la fira. Com a novetat, Vallvé ha informat que s'ha establert un servei d'autobusos per portar els participants als diferents indrets on es disputaran les curses. A més, ha afirmat que aquest "és un projecte global que implica a molta gent del territori" i ha animat a la població a participar-hi.

La inscripció a l'esdeveniment tindrà un cost de 15 euros fins el 19 d'octubre i es regalarà una samarreta per participar-hi; més enllà d'aquest dia costarà 20 euros i aquesta travessa serà puntuable per al Circuit FER.