Publicitat
Publicitat

Treballadors de BPA denuncien Pujadas al Col·legi d'Advocats

Creuen que "el coneixement dels nostres assumptes com a treballadors de BPA pot afavorir al nou client, en aquest cas, el Govern, de manera injustificable"

Un grup de treballadors de BPA han presentat una denúncia a la Junta del Col·legi d'Advocats contra qui va ser el seu representant legal, Manuel Pujadas, davant el fet que el lletrat representi ara els interessos del Govern. D'aquesta manera, entre els arguments que s'inclouen en aquesta denúncia, hi ha que creuen que existeix un "conflicte d'interessos" entre el col·lectiu de treballadors de BPA amb la querella interposada per Pujadas en nom del Govern contra els socis i exdirectius de l'entitat.

A més a més argumenten que hi ha "el risc significatiu de violació del secret per les informacions rebudes de l'antic client, col·lectiu de treballadors de BPA", segons consta a la denúncia a la qual ha tingut accés l'ARA Andorra. A més a més, es posa en relleu que "el coneixement dels nostres assumptes com a treballadors de BPA pot afavorir el nou client, en aquest cas, el Govern, de manera injustificable".

Aquests fets, segons treballadors de BPA, poden ser "constitutius d'una infracció professional molt greu" i per tant demanen que des de la Junta del Col·legi d'Advocats se segueixi el procediment escaient i "es dicti la corresponent resolució". En aquest sentit, en el mateix escrit recorden que una infracció d'aquestes característiques pot suposar una inhabilitació professional durant un període no superior a cinc anys i/o una multa no inferior a 5.001 euros i no superior a 50.000 euros.

Els treballadors recorden que van contractar els serveis de Pujadas perquè els defensés davant la intervenció de BPA i que aquest els va assessorar jurídicament fins a la signatura del conveni per regular el futur dels treballadors i posen en relleu que durant aquest període l'advocat "fins i tot va criticar l'actuació de la batlle instructora quan aquesta va citar a declarar uns empleats del banc". Un cop finalitzada la relació professional veuen com "tot just tres mesos després" Pujadas accepta defensar el Govern.