Treballs per evitar allaus a Vallnord-Pal Arinsal

Han activat el pla de desencadenament articulat i sis detonacions han fet baixar neu de manera controlada, malgrat que l'estació ja està tancada

Tot i que l’estació de Vallnord-Pal Arinsal ja ha tancat les seves portes al públic fins que es posi en marxa la temporada de Vallnord Bike Park la Massana, el 19 de maig vinent, els equips de l’estació segueixen treballant per tal de condicionar-la per a l’estiu però, sobretot, per garantir la seguretat a la muntanya. Les nevades dels darrers dies han fet que els gruixos als camps de neu de la Massana se situïn pel voltant dels dos metres, i a més el risc d'allau es troba en un nivell alt, de quatre sobre cinc. Amb la finalitat d’evitar allaus, aquest dimecres s’ha activat el pla de desencadenament articulat d’allaus (PIDA) al sector d’Arinsal.

El grup de pisters especialitzats en artificis de l’estació han efectuat detonacions a les muntanyes d’Arinsal per tal de provocar allaus de manera controlada i prevenir un desencadenament sense supervisió. Així, s’han llençat un total de dotze descàrregues explosives mitjançant el sistema de tirs Gasex. Sis d’aquestes detonacions han resultat en allaus, amb la qual cosa la zona queda segura enfront de despreniments arran de l’abundància de neu. Aquests treballs s'han fet amb helicòpter.

A banda del PIDA, diàriament l’equip de l’estació col·labora amb Protecció Civil de manera que es garanteix la seguretat viària a la carretera que dona accés al sector Arinsal de Vallnord, un dels punts més problemàtics en situacions de vent i meteorologia desfavorable. Amb tot, i malgrat l’absència d’activitat continuada, el camp de neu és segur per als visitants que continuen acudint a Arinsal, com ara esquiadors de muntanya o el mateix equip de treballadors, tal com posen en relleu des de l'estació.