Tret de sortida del Territori Special

L’esdeveniment està dins dels diferents campionats que organitza la Federació ACELLi també serveix per començar a escalfar motors de cara als Jocs Special Olympics 2018

Més de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual competeixen aquest cap de setmana a Andorra la Vella i a La Seu d’Urgell en cinc disciplines esportives: futbol sala, atletisme a Andorra la Vella i petanca, ciclisme i bàdminton a La Seu d’Urgell, en el marc del Territori Special. L’esdeveniment està dins dels diferents campionats que organitza la Federació ACELL, amb col·laboració amb Special Olympics Catalunya, arreu del territori. 

A més, també serveix per començar a escalfar motors de cara als Jocs Special Olympics 2018 que se celebraran entre aquests dos territoris l’any vinent. Els participants provenen de 41 clubs i/o delegacions, la majoria de Catalunya, però aquest Territori Special també té un caràcter internacional amb les delegacions de Special Olympics Andorra, Monaco i les CCAA de Castilla la Mancha i Aragón.

D’aquesta manera, des de les onze del matí el pavelló Joan Alay està acollint la competició de futbol sala que s’allargarà fins demà a dos quart d’onze del matí. Pel que fa a l’atletisme, se celebrarà a l’estadi Comunal (dissabte a partir de les 16 hores i diumenge de les 10 hores). La Seu acollirà les competicions de petanca (el dissabte de les 15:30 a les 19:30 i diumenge de dos quart de deu del matí fins a les dotze del migdia), de ciclisme (de les 16 hores a les 19 hores dissabte i de les 9:30 a les 12 hores diumenge) i també bàdminton (dissabte de dos quarts de quatre de la tarda fins a dos quarts de vuit del vespre i diumenge de 9:30 a 12 hores). Per tirar endavant la part esportiva, 170 voluntaris i voluntàries estan ajudant a organitzar l’esdeveniment, des del desenvolupament logístic, comunicació o l’atenció als esportistes. 

A banda, els atletes també poden gaudir de diferents activitats als dos ‘villages’ que hi ha tant a Andorra la Vella (estadi Comunal) com a la Seu (a la zona esportiva municipal). Allà hi poden realitzar activitats lúdiques i tallers per a tota la família. L’acte de cloenda del Territori Special tindrà lloc al Palau d’Esports de La Seu d’Urgell i també es mostrarà per primera vegada el logotip dels Jocs Special Olympics 2018.