Publicitat
Publicitat

El Tribunal de Corts envia a l'Audiència Nacional les dades bancàries de Jordi Pujol Ferrusola i de la seva exdona

Ha donat llum verda a la comissió rogatòria enviada pel jutjat número 5 de l'Audiència Nacional, segons publica 'La Vanguardia'

El Tribunal de Corts ha decidit atendre la petició que li va fer l'Audiència Nacional espanyola fa prop d'un any per tal d'obtenir dades sobre els moviments bancaris de Jordi Pujol Ferrusola a Andbank i a BPA, així com els que va realitzar també la seva exdona, Mercè Gironès, i diverses societats que tenien entre tots dos. Així ho publica aquest dijous el diari 'La Vanguardia'.

Segons el rotatiu català, la resolució del Tribunal de Corts preveu l'enviament a Madrid de tota la informació de què disposen aquestes dues entitats bancàries, en què s'acredita que Jordi Pujol Ferrusola ha estat titular de fons, sense cap límit temporal.

'La Vanguardia' recorda que el fill gran de l'expresident de la Generalitat ja havia renunciat parcialment al recurs contra la rogatòria de l'Audiència, però es mantenia ferm a l'hora d'oposar-se a enviar les dades anteriors al 2004, ja que considerava que ja haurien prescrit els presumptes delictes dels quals els imputa l'Audiència Nacional.

El rotatiu català remarca, però, que aquestes dades no es podran fer servir per acusar a Pujol Ferrusola de blanqueig de diners o de delictes fiscals, ja que no estan considerats delicte a Andorra. Sí que es podrien fer servir en cas que es detectessin delictes relacionats amb la corrupció, el suborn o el tràfic d'influències.