Trobada transfronterera per aprofundir en la gestió de la fauna

El Govern i la Generalitat consensuen duu a terme actuacions conjuntes per minvar els danys que ocasiona el mufló als cultius i les activitats ramaderes

En el marc del memoràndum d'entesa que es va signar a Andorra el 29 d'abril entre l'executiu, el Govern de França, la Generalitat de Catalunya i el Conselh Generau d'Aran, aquest dimarts s'ha celebrat una trobada tècnica per continuar detallant la gestió de la fauna.

Concretament, segons ha informat el Govern aquest dimarts a través d'un comunicat, la trobada s'ha centrat en la gestió que s'està duent a terme a Andorra i Catalunya sobre el mufló. D'acord amb els plans de gestió de la població de mufló a Andorra i els plans tècnics de l'espècie a Catalunya, s'ha consensuat coordinar actuacions conjuntes per assolir els objectius de gestió i així minvar els danys que ocasiona l'espècie als cultius i les activitats ramaderes.

En els darrers anys, les quatre institucions han treballat conjuntament en matèria de medi ambient, impulsant diverses accions coordinades. En concret, una col·laboració activa entre l'ONFCS i el Cos d'Agents Rurals del DARP per a la realització de serveis fronterers en temes de medi ambient, caça i fauna salvatge. També entre el Conselh Generau d'Aran i la Generalitat a través de la comissió bilateral de les dues institucions i entre el Govern i la Generalitat en projectes mediambientals transfronterers.

A la comissió de seguiment del memoràndum hi han assistit els tècnics del departament de Medi Ambient del Govern, la subdirecció general d'Activitats Cinegètiques i de Pesca Continental del departament d'Agricultura de la Generalitat, la direcció i comandaments del Cos de Banders, del Cos d'agents rurals de Catalunya, de la Federació Andorrana de Caça i Pesca i de l'associació de pagesos i ramaders d'Andorra. També han estat presents responsables de la reserva nacional de caça de Boumort, Cadí i Cerdanya-Alt Urgell, de la reserva nacional de l'Alt Pallars i de la zona de caça controlada de Sort, Soriguera, Rialp i Tornafort, així com del centre de fauna d'Esterri d'Àneu.