Publicitat
Publicitat

Troben a la Noguera Pallaresa una truita gegant de 7 quilos de pes

Feia tres dècades que no es veia una truita tan gran, de 88 centímetres de llarg

 

Efectius dels Agents Rurals han identificat una truita autòctona -'Salmo trutta'- de grans dimensions al riu Noguera Pallaresa. El peix, que pesava 7 quilos i feia 88 centímetres de llargària, va ser descobert per tècnics de la central hidroelèctrica de Sossis, dins del terme municipal de Conca de Dalt (Pallars Jussà), que van avisar els agents rurals perquè fessin les comprovacions pertinents.

El peix va ser vist el passat 4 de març "agonitzant" i va morir de vell al cap de poques hores, ha informat el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en un comunicat. Les truites autòctones acostumen a fer un màxim de 50 centímetres i pesen entre 2 i 3 quilos. Per això els tècnics calculen que l'exemplar tindria entre 10 i 11 anys, quan una truita normalment no arriba a passar dels cinc.

Feia més de tres dècades que no es trobava a Catalunya una truita d'aquestes dimensions, i per això aquest exemplar passarà a formar part d'un registre especial de la comarca i servirà per fer comparatives amb registres fòssils del Pallars Jussà.

La Noguera Pallaresa és un dels millor rius truiters de la Península. Entre Rialp i la Pobla de Segur fa una dècada que no s'introdueixen exemplars procedents de piscifactories, ha recordat el departament.