Publicitat
Publicitat

UNICEF recomana millores en els pressupostos i consells parroquials de joves

A nivell europeu Andorra rep una nota de notable alt dins el projecte 'Parròquies amigues de la infància'

La directora d'UNICEF Andorra, Marta Alberch, i el responsable de sensibilització del Comitè i del projecte 'Parròquies amigues de la infància', Hèctor Encuentra, han intervingut aquest dimarts al matí a la reunió de cònsols, celebrada al Comú d'Andorra la Vella, per fer una presentació del projecte. Així doncs, han comunicat que a nivell europeu Andorra rep una nota de notable alt i compleix amb la majoria de paràmetres.

En els darrers anys, els comuns han respost a vuit dossiers que UNICEF ha treballat amb els tècnics de cada parròquia per aconseguir que els infants rebin una bona atenció. Tot i això, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha reconegut que "tots pequem d'alguna mancança".

UNICEF ha recomanat als comuns que sumin totes les partides dedicades a la infància o joventut en els pressupostos, ja que des d'aquest departament s'elabora un pressupost però no s'hi inclouen partides d'altres departaments que també van dirigides als joves, com poden ser obres, activitats esportives o culturals.

Per una altra banda, també s'ha recordat els beneficis del Consell d'Infants i s'ha aconsellat fer un pas més i organitzar consells de joves a nivell parroquial.