Publicitat
Publicitat

La UdA intenta seduir als estudiants de batxillerat

Aquest dijous s'ha celebrat la XI Diada Universitària i la UdA ha fet especial èmfasi en la necessitat que els joves s'interessin per les carreres científiques

La Universitat d'Andorra (UdA) ha centrat la XI Diada Universitària a fomentar les carreres científiques entre els futurs estudiants d'estudis superiors del país. Durant el migdia i la tarda d'aquest dijous, el centre universitari ha acollit més de 400 alumnes de primer de Batxillerat dels tres sistemes educatius. Tots han pogut conèixer les instal·lacions i l'oferta de l'UdA, realitzar diferents tallers temàtics, compartir una arrossada i una fideuada i assistir a un espectacle humorístic amb la ciència com a nexe comú. Aquesta matèria ha estat la protagonista d'aquesta XI Diada Universitària ja que, tal com ha explicat a l'ANA el director de l'escola d'Informàtica, Florenci Pla, en termes globals "els estudiants de carreres científiques van a la baixa", i si això no es reverteix "a la llarga la societat se'n ressentirà".

En arribar a Sant Julià de Lòria, a la una del migdia, els més de 400 estudiants de primer de Batxillerat han pogut gaudir d'uns monòlegs a càrrec de la companyia "The Big Van Theory" on, en clau d'humor, han pogut conèixer alguns aspectes interessants de la ciència. Aquest, de fet, ha estat l'eix vertebrador d'aquesta Diada Universitària, ja que, tal com ha destacat Pla, es volia que "des de petits vegin que la ciència és una cosa natural, que forma part de la vida quotidiana i de la qual, fins i tot, se'n pot fer broma".

A grans trets, però, l'objectiu d'aquesta diada no era altre que el fet que els estudiants de primer de Batxillerat "coneguin l'oferta de la Universitat d'Andorra així com les seves instal·lacions". Per tal d'ajudar-hi, a banda d'aquest espectacle de monòlegs i d'una arrossada i una fideuà de la qual han pogut gaudir al migdia, al llarg de la tarda s'han organitzat diferents tallers. A través d'aquestes activitats, doncs, els alumnes han pogut conèixer les diferents ofertes en matèries com la infermeria, l'administració d'empreses, la informàtica i les ciències de l'educació.

Una ajuda per acabar de decidir-se

Força estudiants han admès que encara no tenen massa clar quina carrera volen estudiar, ni a on la volen cursar. És per això que jornades com aquestes, han assegurat, els van força bé. És el cas de la Maria, que ha explicat a l'ANA que "cal conèixer totes les opcions que tens per tal de poder triar la carrera" i ha afegit que aquesta diada "em pot ajudar a saber què he de fer".

La possibilitat de poder quedar-se a Andorra és un altre dels aspectes que també motiva a alguns dels futurs universitaris que aquest dijous han conegut l'UdA. Una altra alumna, la Marta, ha explicat que ella és de Sant Julià mateix i que es planteja quedar-se a estudiar a la Universitat d'Andorra per "comoditat i proximitat".