Publicitat
Publicitat

Última fira fins a la tardor

Els comerciants dels mercats mensuals al barri de Rocacorba celebren la iniciativa i l'ajuda del Comú, tot i reconèixer que no hi ha una enorme afluència

L'ambient aquest diumenge al matí a la fira de l'Art de Sant Julià de Lòria ha sigut lleugerament menys animat que la resta d'esdeveniments d'aquest tipus celebrats a la parròquia. El bon temps i altres actes, com la celebració del Corpus Christi i la posterior processó, ha desplaçat l'atenció cap a altres punts de Sant Julià. No obstant això, una norantena de parades d'articles diversos i restauració han sortit un diumenge més al carrer per tractar de revitalitzar el barri de Rocacorba, a la part nord de la parròquia. Els comerciants, com ja han fet en altres ocasions, han agraït l'ajuda per part del Comú, tot i que han reconegut que no cal augmentar el nombre de fires, perquè l'afluència es veuria molt reduïda. A més, en aquesta ocasió els infants han pogut participar en els tallers organitzats per l'Escola d'Art, adients amb la temàtica de la fira.

La d'aquest diumenge, la fira de l'Art és l'última fira a Sant Julià de Lòria abans de l'estiu, perquè el Comú, com és habitual, reprèn aquest tipus d'esdeveniments a l'octubre, amb la del Roser. El bon temps i altres esdeveniments fan que l'afluència als mercats del carrer Verge de Canòlich minvi, i amb ella, el retorn comercial per als venedors.

Paradistes com Lídia Castanyeda o Adelina Paulos, veuen bé que es deixin de fer les fires a l'estiu. "Fer-ho una vegada al mes a Sant Julià està bé, i també parar a l'estiu, perquè la gent marxa a la platja, és quan la majoria de gent té vacances", ha explicat Castanyeda. Segons aquesta comercianta les fires han anat "més o menys bé", sobretot al matí, abans que la gent marxi a dinar. A més, Castanyeda ha afegit que "és veritat que hi ha hagut menys afluència de gent avui, però han gastat més, perquè no és el mateix a principi de mes que a final de mes".

Com és habitual un cop al mes des que va començar l'any, aquest diumenge s'han muntat les parades, els inflables infantils i les terrasses dels bars de la zona per animar el consum. Amb la temàtica de l'art han arribat també els quadres, els llibres i els tallers artístics per a infants, o, fins i tot, peces de Madagascar.

A banda, s'ha tornat a celebrar l'habitual sorteig, que en aquest cas ha estat un televisor. Per cada 5 euros de compra els assistents han rebut una butlleta que els ha donat una participació en la rifa.

El Comú s'ha encarregat de facilitar l'espai, les veles i les taules, cosa que satisfà els comerciants. "Estem contents perquè amb això ens animen a fer la fira", ha explicat Castanyeda. L'artesana ha explicat que molts d'ells volten per les fires d'Andorra, però que no surten a l'exterior perquè "per anar a fora necessites ser autònom, aquí l’avantatge que tenim, de moment, és que no ens exigeixen res".

Com és tradicional, aquest diumenge s'ha celebrat també el Corpus Christi. A les 11.30 hores s'ha celebrat una missa a l'església parroquial, que ha comptat amb la participació dels Petits Cantors d'Andorra Lliures. Després la processó ha anat fins a la plaça major del poble.