Vacunar-se a l’estranger davant l’absència de vaccins a Andorra

Metges i personal sanitari expressen el seu malestar sense que se sàpiga la data d’arribada de les 2.000 dosis anunciades la setmana passada i que haguessin permès l’inici de la campanya

Metges i personal sanitari es mostren preocupats per l’endarreriment en l’arribada dels vaccins de la farmacèutica Pfizer-BioNTech que haurien de permetre l’inici de la campanya de vacunació contra el coronavirus a Andorra. Doctors i tècnics de l’hospital i de residències geriàtriques han expressat la seva preocupació i malestar per “un endarreriment que s’hagués pogut evitar, que trastoca els plans i que ens fa anar malament a tots”.  

Mentre que als països de l’entorn ja fa dies que s’estan vacunant els col·lectius més vulnerables, “aquí seguim a l’espera i ningú sap dir-nos quan podrem començar a vacunar”, manifesta un metge que entre els seus pacients n’atén diversos d’edat avançada. Les mateixes fonts expliquen que “hi ha gent que s’està plantejant anar a Espanya, França o Portugal a vacunar-se”, tot i que es tracta d’una opció complexa si no es té família, residència o l’origen en aquests països. Cal destacar que des d’aquesta setmana tots els països de la Unió Europea estan subministrant la vacuna als seus ciutadans.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha recordat que s'ha viscut un endarreriment en l'arribada dels vaccins a conseqüència d'unes "traves administratives". La previsió és que arribin en els propers dies i començar a vacunar "al cap d'unes hores". Les primeres dosis se subministraran al personal sanitari i residents dels centres sociosanitaris, començant pel Cedre i Clara Rabassa de manera simultània.