Vergés alerta que per Nadal continuaran les restriccions en les reunions i caldrà "prioritzar"

La consellera de Salut de la Generalitat no preveu que en els pròxims mesos millori la situació epidemiològica a Catalunya

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha afirmat aquest diumenge en una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC1 que no es preveu que en els pròxims mesos la situació epidemiològica a Catalunya millori substancialment i, per tant, és "probable" que les limitacions a les reunions socials encara estiguin en vigor per Nadal. En aquest sentit, cal destacar que Catalunya va activar aquest dissabte la restricció de reunions a un màxim de sis persones, tant en l'àmbit públic com en el privat.

Aquesta mesura provocarà que per Nadal no hi puguin haver grans àpats familiars i, a més, es demana espaiar les trobades "com a mínim deu dies". És per això que la consellera ha indicat que "cadascú haurà de fer un exercici de prioritzar".

Vergés també ha valorat positivament el resultat que estan donant les proves massives per detectar casos asimptomàtics de Covid-19 a través dels cribratges amb PCRs, però ha recordat que "no serveix de res fer proves si després no s'ajuda a fer les quarantenes". En aquest sentit ha fet una crida a "ajudar-nos tots com a societat" i, com a exemple, ha instat a fer teletreball sempre que es pugui per facilitar les coses a qui no es pot confinar per motius laborals o d'una altra índole, ha remarcat.

A banda, ha reconegut que la situació a Madrid és "molt complexa" i ha considerat que la millor manera per afrontar aquesta situació és "anticipar-se al màxim" amb mesures de contenció quan es detecti un increment en una zona concreta.