Vila assegura que no sent “gelosia” del 'mini tobotronc' de Grandvalira

El cònsol major de Sant Julià valora positivament la iniciativa canillenca i apunta que els dos ginys són complementaris

El nou 'mini tobotronc' de Grandvalira no genera disputa ni conflicte entre Canillo i Sant Julià, si més no de cara a la galeria. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha valorat positivament la decisió: “Lluny de sentir gelosia o veure-ho com una agressió cap a Naturlandia, entenem que es tira endavant un espai de lleure a Canillo, tots som Andorra i convé que totes les parròquies vagin bé”. El màxim mandatari comunal ha volgut deixar clar que el giny de l'ecoparc lauredià és diferent del que es projecta a Ensisa i espera que el de la seva parròquia continui funcionant. “És més llarg i són complementaris, tot allò que serveix pel país i perquè els turistes gaudeixin s'ha d'aplaudir”. 

En relació a si des de Grandvalira s'havia fet alguna pregunta o petició prèvia al respecte, Vila ha dit que personalment no li havien demanat res i en referència a les mesures de seguretat que s'implementaran al nou giny de Canillo ha apuntat que si “són una bona solució també les aplicarem”. Per la seva banda, el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, ha mostrat un posicionament similar al del cònsol. Tot i explicar que no se n’ha parlat en junta de Govern del comú, ha opinat que Grandvalira “pot tirar endavant les iniciatives que cregui convenient”. “Pot fer el que vulgui i portar l’atracció que vulgui, si creu que pot ser interessant i portar gent”, ha afegit.