Viladomat: "El final de Nevasa està dat i beneït"

Dilluns se celebrarà la junta general d'accionistes de la societat per fer efectiva la dissolució

El soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, present aquest divendres a la inauguració del refugi de l'Illa ja que l'empresa és l'encarregada de la gestió de l'equipament, ha reiterat que no hi ha novetats en la seva determinació de dissoldre Nevasa, la societat que gestiona Grandvalira. "No ha canviat res, tot està dat i beneït", ha assegurat. Viladomat ha confirmat que dilluns vinent se celebrarà la junta general extraordinària de Nevasa on es farà efectiva la dissolució, d'acord amb el que marquen els estatuts de la societat.

Pel que fa a la carta de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) que Ensisa va fer pública a principis de setmana, on s'assegurava que si no es feia la plataforma de Soldeu no es podria disputar la Copa del Món a la pista de l'Avet, Viladomat no ha volgut entrar a valorar-la i s'ha limitat a assegurar que "és més del mateix".

Preguntat sobre si el domini conjunt es podrà mantenir durant dos anys o, per contra, s'accelerarà el procés, ha afirmat que "ja ho veurem", tot i que ha assegurat que la dissolució s'ha de fer com quan es trenca un matrimoni, "de manera educada i que els nens pateixin el mínim possible". De fet, el conseller delegat de Saetde ha volgut deixar clar que, tot i que sembla que s'agafi la qüestió "una mica alegrement", és un tema seriós, i els principals afectats són Saetde i Ensisa, "però també el país i tots els que viuen del turisme".

Sobre el futur del forfet conjunt per esquiar en les dues estacions, Viladomat continua sostenint que per oferir aquesta possibilitat s'haurà de pagar un forfet més car.

Durant l'acte d'inauguració del refugi de l'Illa, s'ha pogut veure Joan Viladomat conversant força estona amb el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, i amb el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz.