Publicitat
Publicitat

Fer de Vivand una zona cardioprotegida

El Comú d'Escaldes-Engordany té previst estudiar i implementar en els propers mesos els mitjans necessaris

El Comú d'Escaldes-Engordany treballa amb la voluntat que Vivand esdevingui, en els propers mesos, una zona cardioprotegida. I així tenen previst estudiar i implementar els mitjans materials necessaris (desfibril·ladors) així com les mesures complementàries escaients en aquest punt.

La parròquia ja disposa en l'actualitat de diferents equipaments públics dotats de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) com per exemple a les zones esportives del Prat del Roure, les piscines comunals o el Prat Gran. Aquests aparells, d'utilització molt simple, permeten diagnosticar i tractar les persones amb aturada cardiorespiratòria de manera immediata fins a l'arribada dels serveis d'emergències mèdiques.

Des del Comú remarquen que Vivand és la principal artèria comercial de la parròquia en què es concentra el major nombre de vianants. I, en aquest sentit, consideren oportú equipar aquest eix amb els recursos necessaris perquè esdevingui zona cardioprotegida. Així doncs s'estudiarà i s'implementarà en els propers mesos els mitjans materials necessaris (desfibril·ladors) així com les mesures complementàries escaients.