Publicitat
Publicitat

Vives: "He estat, estic i estaré al servei del país"

El copríncep episcopal no dóna detalls sobre el seu futur a la celebració de la Pasqua del Malalt, tot i que assegura que "estic molt bé aquí i això és el que importa"

El copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, no ha volgut donar detalls sobre el seu futur al capdavant del bisbat d'Urgell i, per tant, com a copríncep d'Andorra, després de les especulacions dels darrers dies. L'arquebisbe d'Urgell ha assegurat que això "depèn del Sant Pare, jo estic molt bé aquí i això és el que importa". Poc després ha matisat que s'ha de "treballar amb normalitat al servei del país. Hi he estat, hi estic i hi estaré", ha afegit.

Les declaracions s'han produït en el marc de la celebració de la Pasqua del malalt, que ha aplegat 200 treballadors socials i religiosos de la diòcesi a Andorra la Vella. La diada s'ha celebrat al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i a la parròquia de Sant Esteve. Es tracta d'una trobada festiva per als treballadors, voluntaris, membres de residències o hospitals, religiosos o religioses que treballen donant suport als malalts d'aquests centres i als seus familiars.

200 d'ells d'arreu de la diòcesi d'Urgell s'han aplegat al Centre de Congressos, vinguts de Balaguer, Puigcerdà, la Seu d'Urgell, Tremp, Vielha, i altres llocs. Amb el lema 'Consagrats al servei dels malalts' han celebrat la diada, presidida pel copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón.

"És una jornada festiva, no és tant pels malalts, sinó per totes aquelles persones que estan al seu servei", ha explicat Vives, qui ha recordat que "val la pena donar la vida pels malalts i per les seves famílies". En aquest mateix sentit s'ha pronunciat, també, la delegada de Pastoral de la Salut del Bisbat d'Urgell, la germana Visitación Lorenzo, qui ha recordat que ja hi ha altres moments al llarg de l'any dedicats en exclusiva al malalt, o a les trobades de treball dels professionals, però que la Pasqua del Malalt és de celebració per agrair la feina a aquells que consagren la seva vida a tenir cura dels malalts.

Després de la trobada al Centre de Congressos s'ha celebrat una missa, a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella, presidida pel copríncep episcopal i un dinar de germanor. A la tarda s'ha celebrat la visita al Santuari de Meritxell.