Vives transmet el suport a Macron per l'incendi de Notre-Dame

Ha fet arribar una missiva al copríncep francès on mostra el dolor per la "la irreparable pèrdua" 

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha fet arribar un missatge de solidaritat al president de França i copríncep francès Emmanuel Macron arran del devastador incendi de la catedral de Notre-Dame de París. En aquest missatge li expressa la proximitat i la tristesa del poble andorrà per "la irreparable pèrdua" que significa aquest incendi.

En la missiva Vives diu a Macron que veient les imatges de l'incendi li vol fer arribar "amb urgència" el seu missatge de "suport i de tristor commocionada per aquesta pèrdua tan dolorosa".

"Són molt tristes i colpidores les imatges de Notre-Dame de París en flames. És el símbol de París i de l’església catòlica, de la seva filla gran. Imatge d’una cultura europea impregnada per la fe i per la bellesa que la fe aporta", continua l'escrit.

També destaca que en aquests durs moments tant ell com el poble andorrà se senten "molt a prop" de Macron, "del poble de París, de l’arxidiòcesi i del seu arquebisbe, i de tot França". La carta conclou que comparteixen el "dolor tan intens per aquesta pèrdua, tot pregant Déu que París i tots els europeus puguem ressorgir del foc amb nou esplendor i nova fecunditat cristiana i cultural!".

Aquest missatge de solidaritat també va ser transmès a través del compte Twitter del Bisbat, on també hi va haver mostres de condol de formacions polítiques del país.

Per la seva part, el cap de Govern en funcions Toni Martí ha traslladat a través d'una carta l'amistat i l'afecte del poble andorrà cap a la ciutadania francesa, després que un incendi malmetés la catedral de Notre-Dame a París, tal com ha informat l'executiu a través d'un comunicat.

Martí diu compartir "la profunda tristesa que s'ha seguit des del Principat" l'incendi a la catedral parisenca, i ha lamentat les greus destrosses que el foc ha generat en un símbol del cristianisme, de França i de la cultura europea.