Publicitat
Publicitat

Vuit pisos de Jovial serviran per ajudar a la inserció social i laboral dels joves del CAI

El Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació posarà en marxa un projecte d'"acompanyament" per als usuaris que han de sortir del centre d'acollida quan fan els 18 anys

El Comú d'Andorra la Vella ha ampliat aquest dimecres el nombre de pisos de Jovial cedits al Departament d'Afers Socials per a persones amb necessitats i per optimitzar recursos, segons han informat la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón. Amb el conveni signat aquest dimecres passen de 4 a 8 pisos que, de moment, serviran per allotjar els joves del Centre d'Acolliment d'Infants (CAI) que un cop complerts els 18 anys han de sortir del centre i necessiten acompanyament per ajudar-los en la inserció laboral i social, ha exposat Ferrer.

Es tracta de set pisos normals i un d'adaptat per "objectius socials", segons ha explicat el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón. La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha indicat que el preu de l'arrendament permet engegar projectes de caràcter social, com el de fer l'"acompanyament" dels joves del CAI o altres. Així, més endavant, i en funció de les necessitats del moment, s'hi podran allotjar usuaris del projecte Vida Independent, que ara ha assumit el Ministeri.

El contracte és per a cinc anys i "avui ja s'ocuparan 8 pisos", ha dit Ferrer.

Estudiar la sentència del GAdA

Sobre els càlculs del Sitca en relació al que el Comú deu als treballadors per la rebaixa del GAdA, Minguillón ha dit que estan estudiant la sentència per veure com s'aplicarà i "de quina manera hi hem de fer front". Per determinar-ho tenen sis mesos, i un cop elaborat l'informe, "farem l'aplicació que la llei ens marqui", ha manifestat el cònsol.