La Weekend Internacional 60's agrupa més de 110 vehicles al Prat Gran

Els participants visitaran aquesta tarda el Pas de la Casa per exposar els seus cotxes al centre de la vila

La 7a edició de la Weekend Internacional dels anys 60 ha acollit fins a 114 vehicles, un fet que ha suposat l'arribada a Andorra de gairebé 250 persones que no s'han volgut perdre l'esdeveniment. L'Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) ha organitzat aquesta trobada al Prat Gran d'Encamp on, en tot moment, s'ha amenitzat el públic amb música de la dècada dels 60 i amb una actuació de les categories d'infants i adults del Cor Rock d'Encamp. Segons ha informat el president de l'AAVA, Lluís Dejuan, tots els cotxes exposats són d'alta gamma, ja que "procurem que tots els vehicles que vinguin a aquesta concentració estiguin impecablement restaurats i que tinguin certa categoria". 

Pel que fa a l'edició del 2018, "hi ha hagut un increment d'uns 20 cotxes però, més o menys, sempre rondem el centenar" i, per tal de corroborar el seu bon estat, "procurem preguntar quins vehicles porten, de quin any són i el seu estat i, a partir d'aquí, fem una mínima selecció". Les recomanacions de la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA), de la qual l'AAVA n'és membre actiu, "és sobretot l'exposició i la preservació" i, segons Dejuan, les segueixen al peu de la lletra. 

Tanmateix, l'organització ha estat molt atenta durant tot el matí a l'arribada dels inscrits. "Intentem diferents coses, entre elles una bona benvinguda" i, a més, "se'ls hi dóna a la recepció una bossa amb regals de productes del país i tots els àpats són de la cuina andorrana". Aquest esdeveniment, per tant, fomenta la visita de molts ciutadans del país que "pugen a veure aquestes meravelles i a nosaltres ens fa molt feliços". 

Com a novetat d'enguany, l'AAVVA ha canviat la ruta que havia planificat i, finalment, "hem decidit col·laborar i ajudar solidàriament als habitants del Pas de la Casa i, aquesta tarda, anirem a fer les compres allí". Per tant, els cotxes sortiran en rua a les 16 hores en direcció al Pas de la Casa, passant pel port d'anada i tornant pel túnel. Una vegada hagin arribat al centre de la vila, aparcaran els cotxes per tal de deixar-los exposats i els participants tindran tota la tarda per visitar i consumir a la localitat encampadana.