Cazebonne i Ralle es disputaran, a la segona volta, l'escó de la cinquena circumscripció francesa

A Andorra, on la participació ha estat del 6,68%, la candidata del partit de Macron també ha estat la més votada

La candidata de La República en Marxa, Samantha Cazebonne, ha guanyat la primera volta de les eleccions legislatives del cinquè districte dels francesos a l'estranger, configurat per Andorra, Mònaco, Espanya i Portugal, i que serveix per obtenir un diputat. L'ha seguit François Ralle Andreoli (Agissons Ensemble). Seran aquests dos polítics els que es disputaran l'escó a la segona volta de les eleccions, el diumenge 22 d'abril.

A Andorra, segons han informat des de l'Ambaixada Francesa, Cazebonne també ha estat la guanyadora, però en aquest cas l'ha seguit Raphaël Chambat (LR), mentre que en tercer lloc ha quedat Ralle. Estaven cridats a les urnes 2.664 electors, que podien exercir el seu dret de vot o a l'ambaixada o a l'escola francesa del Pas de la Casa. Només ho han fet 178 persones, és a dir un 6,68% de participació. A més hi ha dos vots nuls. Cazebonne, del partit del president de la República, Emmanuel Macron, ha obtingut 56 vots, Chambat 46 i Ralle 35, mentre que Jean-Laurent Potevin (SE), n'ha obtingut catorze.

L'abstenció d'aquests comicis ha estat la tònica general no només a Andorra. Globalment del total dels residents dels quatre països convocats a les urnes, l'abstenció ha estat del 92%.

Aquestes eleccions són la repetició de les eleccions del juny del 2017. Els comicis van quedar impugnats i anul·lats pel Consell Constitucional francès, arran d'una denúncia de l'aleshores candidata d'Els Republicans, Laurence Sailliet. Pel que fa als resultats, i tot i que les diferències entre els dos candidats principals s'han reduït, no han variat pel que fa als que passen a la segona volta, i Cazebonne ha tornat a ser la candidata més votada.

Els dos candidats ja han celebrat els resultats als seus comptes oficials de Twitter.