Xerrada sobre trastorns mentals i consum de drogues

Anirà a càrrec del doctor Ramos-Quiroga i tindrà lloc aquest dimecres a Crèdit Centre

El doctor en psiquiatria i cap del Servei de Psiquiatria de l’hospital universitari Vall d’Hebron, Josep Antoni Ramos-Quiroga, abordarà en una xerrada organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà, la temàtica dels trastorns mentals i el consum de drogues en adolescents. La cita serà dimecres 28 de novembre a les 19 hores a l’edifici Crèdit Centre.

El doctor Ramos-Quiroga explicarà com la presència de problemes de salut mental pot ser un factor de risc per al consum de substàncies i, sobretot, per generar una addició en el futur. També tractarà la diferència entre consum de drogues i addicció, i donarà pautes i recomanacions per als joves. Tal com explica el psiquiatra, els trastorns mentals afecten entorn un 20-25% dels adolescents arreu del món.

Els coneixements científics actuals indiquen que, habitualment, les drogues tenen un mecanisme d’acció en àrees del cervell que són vulnerables per la presència de trastorns mentals de base, com el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o els trastorns de conducta.

Aquesta conferència s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà.