Societat 10/03/2019

Acoda proposa reorientar les inversions de la CASS per construir habitatges a preus reduïts

L'objectiu, garantir la creació d'un patrimoni propi en un futur i generaria nous llocs de treball

Marc R. Fort
1 min
Victor Filloy, gerent d'Acoda. / ACODA

Andorra la VellaL'Associació de Contractistes d'Obra (Acoda) aposta per un canvi pel que fa a la política de la CASS referent al fons de reserva per a la jubilació, els quals actualment són destinats a inversions per reorientar-los en una proposta que no representaria cap perill i tindria el retorn assegurat.

Acoda proposa que aquestes inversions podrien destinar-se a la construcció d'habitatges a preus reduïts. Victor Filloy, gerent de l'associació, diu que "el que es pretén és reorientar part de la inversió del fons de reserva a la construcció d'habitatges nous a baix cost" i afegeix que "no hi hauria repercussió impositiva del sòl, se cediria l'explotació a la iniciativa privada, amb lloguers garantits, i amb un rendiment real, efectiu i garantint la inversió per part de la CASS".

En aquest sentit, la CASS acreditaria la creació d'un patrimoni propi en un futur a l'interior del país reactivant, d'aquesta manera, l'activitat econòmica del Principat; generant nous llocs de treball i donant una resposta efectiva a una necessitat concreta dins del marc de la política de l'habitatge.

Filloy ha emfatitzat que "es tracta d'una inversió amb el retorn assegurat, i el patrimoni generat entenem que dona resposta a les necessitats que poden existir en matèria de protecció als col·lectius més vulnerables, contribuint així a uns dels principis bàsics de protecció social de la nostra societat".

D'altra banda, l'Organització Internacional del Treball recomana que part de les inversions de la Seguretat Social siguin destinades a aquest tipus d'iniciatives, tal com apareix reflectit en el punt R-202, tenint en compte que en aquest cas no es tracta d'habitatge social, sino de baix cost.

stats