Un 44% dels afiliats al SEP estarien disposats a tornar a fer vaga

Desataquen que esperen consensuar la llei del cos docent però reiteren les línies vermelles com les vacances o la jubilació

Un 44% dels afiliats al Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) estarien disposats a tornar a fer vaga, mentre que un altre 16% ha manifestat que no per les retencions en les nòmines. Així s’extreu de l’enquesta que el sindicat ha fet entre els seus afiliats després de la vaga del mes de març i que ha servit també per valorar aquesta aturada. En funció de com acabin les negociacions que s’estan duent a terme amb el ministeri sobre la llei del cos especial d’educació es podria convocar, per tant, una altra aturada, tot i que des del sindicat esperen que es pugui arribar a un consens després  “de tant de temps que ha tardat” aquest text, tal com ha posat en relleu el secretari general del SEP, David Garcia.

D’aquesta manera, Garcia ha destacat que aquest mateix dijous han rebut el redactat final de la llei i que no l’han pogut analitzar amb detall però ja ha avançat que per a ells les “línies vermelles” són el GADA, la carrera professional, la jubilació i les vacances. D’aquesta manera, Garcia ha destacat que volen més concreció sobre els dies de descans i els de vacances i també si serà possible, econòmicament, que es puguin jubilar als 60 anys, ja que el ministre d’Educació, Eric Jover, va destacar que cal un estudi sobre l’impacte d’aquesta mesura.

El SEP ha fet també una enquesta sobre les reunions que el ministre va fer amb els diferents docents i la conclusió és que només un 30% ha manifestat que la “satisfacció es plena” amb aquestes trobades, ja que hi va haver professors que no s'hi van sentir a gust. Pel que fa a diferents aspectes de la llei, valorats de l’1 al 10, destaca que la pèrdua de condició de funcionaris ha estat valorat amb un 2,55; 2,77 les incompatibilitats per tenir una altra feina; un 3,55 el model d’assignació i un 3,15 la concreció de la llei. Per tant, tal com ha destacat Garcia, comprovant quins són els neguits dels afiliats ara es veurà si en la propera reunió que tenen prevista amb el ministre es poden “polir serrells” i es pot arribar a una llei que sigui el màxim de consensuada.

Sentència sobre el concurs de places

D’altra banda, en l’assemblea extraordinària celebrada aquest dijous els assistents, una vuitantena, han decidit que el SEP es faci càrrec del cost derivat de la sentència del superior sobre la convocatòria de places del 2016, i que anul·la el concurs. Garcia ha destacat que els afectats lamenten “la manca d’informació” ja que fins que no hi va haver la sentència no es van assabentar del cas i ara tampoc no han estat a temps de fer un recurs. Esperen que hi hagi “les mínimes conseqüències possibles” ja que fins a 21 persones podrien perdre la seva plaça, segons el secretari general del SEP.