Publicitat
Publicitat

Els 12 agents de circulació superen el curs de formació bàsic

La quarta edició del curs de formació bàsica per agents de circulació finalitza amb vuit agents per Andorra la Vella, dos per Canillo i dos per Ordino

El Servei de Circulació ha finalitzat la quarta edició del curs de formació bàsica per agents de circulació, que han seguit dotze agents, dels quals vuit es destinen a la parròquia d’Andorra la Vella, dos a Ordino i dos a Canillo. El curs de formació, que comptava amb un total de 180 hores, va iniciar-se el 21 de setembre. Els agents han rebut la formació del Servei de Circulació a nivell parroquial, a més de la formació impartida pels cossos especials com els Bombers, Protecció Civil, Mobilitat i Duanes. En total han estat 34 formadors els que han impartit aquest curs.

Aquest divendres, els dotze agents han rebut l’orla que acredita que han superat el curs de formació bàsica d’agents de circulació del Principat. El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, el cap d’àrea de mobilitat del Govern d’Andorra, Josep Escaler, i el conseller de circulació d’Ordino, Patrick Simó- en substitució del conseller de circulació de Sant Julià de Lòria, Oliver Alís- han estat els encarregats d’entregar les orles als dotze agents de circulació. En aquest sentit, Minguillón ha apuntat que aquests agents són la imatge que s’emporten els turistes quan venen a visitar Andorra, a més de destacar la feina que fan per a la ciutadania, que és "molt important". “Quan més formació tinguin és molt millor perquè el servei serà impecable”, ha afegit Minguillón.

El curs de 180 hores, impartit per 34 formadors, ha estat dividit en set mòduls i subdividit en crèdits. Es tracta d’un curs molt teòric però s’ha acompanyat de pràctiques amb diferents simulacions, segons ha explicat una de les formadores del curs, Elena Céspedes.

Alguns dels agents que han superat el curs ja feia temps que treballaven a peu de carrer però no havien cursat aquesta formació perquè no se n'havia fet cap convocatòria. Tanmateix, la llei diu que tots els agents han d'haver superat aquesta formació i per això ara han aprofitat aquesta convocatòria per fer-ho, explica Céspedes. Els agents que no havien fet el curs però que estaven treballant havien fet només la formació d’àmbit parroquial que recull el pla d’acollida i estaven treballant com a auxiliars. D’altra banda, els agents que no han treballat, ara hauran de fer el curs específic d’àmbit parroquial per poder incorporar-se als seus llocs de treball.