Un noi agredit per la parella trenca d’un cop de peu el vidre i desencaixa la porta d’un cotxe policial

Detenen quatre nois per exhibir diferents armes blanques prohibides en una estació de servei

La policia ha detingut a Encamp una noia i un noi residents de 21 i 23 anys respectivament, com a presumptes autors dels delictes contra la integritat física, la funció pública i l’honor, la primera; i contra la funció pública, l’honor i el patrimoni, el segon. Els agents van ser requerits per una desavinença de parella a la via pública, quan el noi detingut va tenir una actitud desafiant, despectiva i agressiva envers els agents, segons explica el cos d’ordre en un comunicat. Una vegada a l’interior del vehicle oficial, el noi va trencar d’un cop de peu el vidre posterior esquerre i va desencaixar la porta del cotxe policial. Paral·lelament, la noia detinguda, que és la que presumptament hauria agredit la seva parella, també va tenir una reacció hostil envers els funcionaris policials, i els hi va proferir diferents injúries.

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de divuit persones durant aquesta darrera setmana (del 7 al 13 d’octubre). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la seguretat del trànsit (7) i altres delictes (11).

En aquest darrer àmbit, destaca també la detenció a Andorra la Vella de quatre nois no residents de 19, 21, 22 i 20 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat col·lectiva els quatre, i un delicte contra la funció pública el quart d’ells. Es van requerir els serveis dels agents del cos d’ordre ja que a l’exterior d’una estació de servei hi havia els quatre nois exhibint diferents armes blanques prohibides sense intimidar i/o amenaçar ningú en concret, segons explica la policia. Al lloc dels fets, els agents van procedir a controlar aquestes persones i se’ls hi va trobar en la seva possessió tres navalles automàtiques amb una fulla superior a 7 centímetres i dos aerosols de defensa, mentre que en el registre dels vehicle també es van trobar dos ganivets tipus ‘katana’, una porra extensible i tres aerosols més de defensa. Un dels nois detinguts, a més, va presentar una forta resistència en el moment de ser introduit en el vehicle, i no va voler entrar-hi.

D’altra banda, la policia ha detingut a Andorra la Vella un home resident de 27 anys, ja que hauria fet cas omís de manera reiterada d’una ordenança penal d’arrest nocturn a complir al centre penitenciari. A més, en el moment d’efectuar-li l’escorcoll de seguretat, se li va trobar en la seva possessió 18 grams de marihuana. Per últim, el cos d’ordre ha detingut al Pas de la Casa un noi no resident de 24 anys per estar vinculat amb grups que es dedicarien al contraban de tabac. En el moment de la detenció, la policia va trobar en la seva possessió fins a 1.739 euros en bitllets.