Publicitat
Publicitat

Sense aigua potable fins divendres

Escaldes i Sant Julià coneixeran durant el divendres les últimes analítiques per confirmar que l'aigua és apta per a l'ús de boca

La forta torrentada del passat dimarts va deixar Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany sense aigua potable i, de fet, aquesta última va estar un dia sencer sense subministrament d'aigua. Des d'aleshores, s'ha estat treballant intensament per netejar i retornar la situació a la normalitat. És per aquest motiu que aquest dijous s'han realitzat anàlisis de l'aigua per determinar-ne la potabilitat. Fonts dels comuns han confirmat a l'ANA que fins aquest divendres no se sabran els resultats d'aquestes proves, que esperen que siguin positius i l'aigua es pugui tornar a utilitzar per al consum humà.

Després de passar més d'un dia sense aigua, els veïns de les parts baixes d'Escaldes-Engordany van començar aquest dimecres a la nit, al voltant de les 21.30 hores, a tenir de nou subministrament del servei, tot i que aquest no és potable. En canvi, les parts altes de la parròquia no van tenir la mateixa sort fins passades les 12 de la nit, ja que la forta demanda dificultava la seva arribada.

El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat en declaracions a l'ANA que a hores d'ara hi ha un 30% més de demanda d'aigua que un dia normal, "el que ha fet que haguem de demanar ajuda a Encamp per poder abastir totes les zones". Així doncs, Encamp ha deixat camions cisterna amb 22.000 litres d'aigua per omplir diferents dipòsits de les zones dels Vilars o Rocacorba, encara que l'elevada demanda fa que es buidin ràpidament. Calvet ha lamentat la gravetat del problema i la lentitud per trobar una solució, tot i que confia que aquest dijous a la nit es pugui restablir la normalitat. Per aquest motiu, des del Comú d'Escaldes han fet una crida a la ciutadania a fer un ús responsable de l'aigua per tal que aquesta pugui arribar a totes les llars.

Per la seva banda, Sant Julià de Lòria ha recuperat totalment la captació, el que ha fet que en cap moment s'hagi hagut de tallat el subministrament. Segons fonts del Comú, des del mateix dia de la torrentada es va haver de fer ús dels dipòsits, i això feia pensar que en algun moment s'acabaria l'aigua i s'hauria de tallar, però afortunadament no ha estat així perquè la captació s'ha anat recuperant per parts fins a arribar a la normalitat aquest dijous. Pel que fa a la potabilitat, durant el divendres es realitzaran les últimes analítiques per confirmar que l'aigua és apta per a l'ús de boca.