Societat 14/09/2020

L'aïllament per Covid-19 passarà a ser de deu dies

Durant el cap de setmana passat s'han detectat 94 nous casos

Ana
1 min
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / E.C. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat aquest dilluns que l'aïllament domiciliari de les persones que hagin estat en contacte amb un contagi de Covid-19 es reduirà i passarà de catorze a deu dies. "Al principi estàvem tres setmanes en confinament i es feien fins a dues proves serològiques per comprovar si la persona estava infectada, però ara la comunitat mèdica internacional ha vist que amb poc més de deu dies n'hi ha prou", ha comentat el ministre. La reincorporació de la persona a la seva activitat habitual es fa efectiva després del resultat negatiu d'una prova TMA.

L'anunci s'ha fet durant l'actualització de les dades vinculades a la pandèmia. En les darreres hores s'han detectat 94 positius més i la xifra de casos actius s'eleva a 440. Benazet ha volgut remarcar que aquesta darrera xifra no és del tot exacte, "ja que són els metges referents els que donen l'alta i s'està trigant a entrar les dades al sistema". El total de casos detectats en la segona onada de coronavirus és de 583. A l'hospital només hi ha quatre persones ingresssades i totes elles es troben a planta, fet que manté la pressió del sistema sanitari "molt baix".

El màxim responsable de la cartera de Salut també ha demanat prudència de cara a l'inici de la tardor, ja que "és un moment especialment delicat i no podem donar cames al virus". És per això que ha tornat a demanar a la població que limiti els seus contactes socials i mantingui actives totes les mesures sanitàries establertes pel Govern.

stats