Societat 26/06/2018

Alegria i prudència des del podi del circuit mundial

Els germans Casal i Ferran Teixidó es mostren contents pels darrers resultats però alhora conservadors

Ana
2 min
Els germans Casal, Ferran Teixió i Mireia Maestre. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaTres dels integrants de l'equip nacional de curses de muntanya, Marc i Òscar Casal i Ferran Teixidó, han valorat aquest dimarts a la seu del seu patrocinador, MoraBanc, els resultats de les darreres curses que els han situat al podi del circuit mundial. Marc Casal és actualment líder de la Copa del Món en categoria Sky, el seu germà Òscar és tercer i Ferran Teixidó és segon en categoria de quilòmetre vertical. En general es mostren contents, tot i que Òscar Casal va tenir sensacions agredolces en l'Olympus Marathon celebrada aquest cap de setmana a Grècia, però es mostren prudents ja que es tracta d'una classificació provisional.

Marc Casal s'ha mostrat més satisfet del seu quart lloc a Livigno de la setmana passada que la segona posició obtinguda a Grècia, i sobre el fet de liderar la classificació mundial, ha recordat que és molt difícil poder mantenir aquesta posició. Casal vol defugir de la pressió que li posa l'entorn i es mostra conservador. De fet, assegura que l'objectiu de principi de temporada no ha canviat, i que espera poder acabar al top 10. A més, ha destacat que a Grècia han pogut competir en equip: "Ajudar-nos té més valor que qualsevol classificació individual".

El seu germà Òscar també ha coincidit en assenyalar la importància d'anar tots junts a la mateixa competició, ja que "gràcies a ell vaig poder continuar". De fet, tot i aconseguir el 8è lloc, Òscar Casal no està satisfet de com va anar l'Olympus Marathon, ja que no es va acabar de trobar bé i va tenir sensacions agredolces.

Finalment, Ferran Teixidó també ha celebrat els darrers resultats obtinguts –va guanyar la prova vertical de Grècia i és segon a la general– sobretot després d'haver patit tant la temporada passada i estar a punt de deixar-ho. Tot i això, ara es prepara per les tres curses més importants de la temporada (20 i 28 de juliol a Itàlia i 3 d'agost a Noruega) i assegura que són un equip "inconformista que volem més". Amb tot, recorda que "no som màquines, a vegades el cos respon i d'altres no".

stats