Societat 22/03/2021

Alerta per perill alt d’incendi al sud i centre del país

ANA
1 min
Les alertes per perill d'incendi

Andorra la VellaEl Cos de Bombers alerta aquest dilluns del nivell de perill alt per incendi forestal a zones sud i centrals del país a conseqüència de les fortes ràfegues de vent registrades durant les darreres hores. Segons ha informat el Servei Meteorològic Nacional, el vent encara bufarà amb intensitat fins aquest vespre després que durant la matinada hagi deixat ràfegues de 82 quilòmetres a la Borda Vidal, de 60 quilòmetres al Roc de Sant Pere, de 82 a les Salines, i de fins a 116 quilòmetres per hora a la Tossa d'Espiolets.

A més, els bombers també alerten d'un nivell de perill moderat al fons de vall de la Massana i Encamp, mentre que a la resta del territori el manté baix. Aquest dilluns es viu, de nou, una jornada amb vent de component nord fort, que reforçarà l'efecte assecador sobre el combustible, sobretot en les solanes.

Davant d'aquesta situació, des dels bombers i Protecció Civil s'informa que queden suspeses les enceses de foc de qualsevol tipus i no es podran utilitzar les barbacoes comunals.

stats