Publicitat
Publicitat

151 alumnes demostren el que han après a la POB

Aquest dijous han començat els exàmens que els hauran de portar a l'obtenció del diploma de Batxillerat i a l'accés a la Universitat

Des d'aquest dijous a les 8.30 hores, 151 candidats agosarats -138 escolars i 13 candidats lliures- s'enfronten als exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat (POB), els quals suposen un 40% de la nota final del diploma de Batxillerat, mentre que la mitjana dels dos cursos val un 60%. Les proves han començat amb el temut examen de Matemàtiques, per als alumnes del Batxillerat Científic i Tecnològic; el d'Economia, per als del Batxillerat Econòmic i Social; el d'Arts Plàstiques i Dibuix Artístic, per als del Batxillerat Artístic i de la Comunicació; i el Llatí, en el cas dels alumnes del Batxillerat Humanístic i Lingüístic.

Com ha explicat Areny, més del 90% d'ells aprovarà l'examen -entre els candidats lliures el percentatge sol ser més baix- i tot i que han considerat les proves assequibles "hi ha unes comissions d'harmonització on es mira el grau de dificultat, la comprensió dels enunciats, que estiguin emmarcades dins del programa" per garantir l'adequació dels exàmens. A més, professors especialistes fan resolucions d'aquestes proves i elaboren els criteris de correcció. Areny ha explicat l'alt nombre d'examinands d'aquesta convocatòria perquè "hi ha un increment de l'alumnat i el sistema educatiu puja en piràmide".

A partir d'aquest divendres s'examinaran d'optatives, com Història, Biologia, Dibuix Tècnic, i la setmana que ve tindran assignatures de modalitat, com Física, Química, Filosofia, o les proves d'idiomes -també les proves orals. És la sisena convocatòria de les proves i el diploma està plenament reconegut per les universitats més properes, tot i que la majoria d'aquests alumnes optarà, a més, per fer les fases específiques de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) espanyoles, per exemple, perquè un alt percentatge preveu anar a estudiar a Barcelona.

És el cas d'Ona Árias i Maria Gómez, per exemple, que volen estudiar Psicologia i ADE, respectivament. Totes dues han fet la prova de Matemàtiques perquè estudien el batxillerat de modalitat científica. "Molt fàcil, sorprenentment fàcil l'examen de Matemàtiques", ha explicat Árias, que assegura que és "el que més por ens feia". Gómez coincideix: "tenia tres hores per fer l'examen i m'ha sobrat temps". Totes dues han estudiat a ple rendiment des de fa una setmana, encara que durant tot el curs i, especialment, l'últim mes, es prepara l'examen a l'institut.

També ho ha fet així Nil Latorre, que aquest dijous s'ha enfrontat a la prova de Llatí. "L'última setmana he fet repassos a l'escola i a casa cada tarda un parell d'hores", explica, tot i que reconeix que per fer els estudis literaris que vol dur a terme a la Universitat de Barcelona, no necessita una nota molt alta. Árias també s'ha concentrat durant una setmana: "no puc més, ja em sembla molt", assegurava, tot i que tots ells han superat els nervis finalment.