Societat 13/12/2019

L'ambaixada demana informació sobre el professor per si cal expedientar-lo

Ros destaca que s'ha tramitat una demanda sobre la situació en què es troba el docent

Ara Andorra
1 min
Àngel Ros creu que el nomenat de Borrell és positiu per la negociació d'Andorra amb la UE. / A.S.

OrdinoL’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha destacat que aquest dijous va demanar de manera formal a través del ministeri d’Afers Exteriors d’Andorra que es comuniqués “la situació” en què es troba el professor del col·legi María Moliner acusat d’abusos sexuals a menors per saber de primera mà els delictes dels quals se l’acusa i poder, d'aquesta manera, transmetre aquesta informació al ministeri d’Educació espanyol, perquè “es procedeixi, si ho consideren oportú, a tirar endavant l’expedient corresponent”.

Ros ha manifestat que s’està patint “una situació dura”, especialment les famílies i el professorat del col·legi María Moliner, dels quals ha volgut destacar que són “grans professionals”. Com ja va fer des del primer moment, ha volgut incidir en què davant aquestes acusacions fins que no hi hagi una sentència la persona afectada “té dret a la presumpció d’innocència”. En cas que es demostrin els fets, ha afegit, hi haurà d’haver “tolerància zero” ja que es tracta d’uns fets que “generen una gran alarma social, una situació de patiment important”.

Ros ha tornat a incidir en el respecte al procés judicial i policial que s’està seguint i ha afegit que li consta que l’acusat està en presó provisional però que no en sap res més ja que hi ha secret de sumari.

stats