Les ambulàncies d'Andorra, França i Espanya podran traspassar la frontera per atendre urgències

La Comunitat de Treball dels Pirineus s'ha marcat la data de finals del 2019 perquè els metges d'una de les regions o departaments atenguin emergències transfrontereres

Finals del 2019 és el termini marcat pels territoris que formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) perquè s'hagin signat acords que possibilitin que els metges d'una de les regions o departaments puguin creuar la frontera i actuar en urgències mèdiques transfrontereres.

En l'actualitat, una ambulància no pot creuar la frontera perquè el metge no està registrat al col·legi de la comunitat o departament veí i l'objectiu és que a final d'octubre de 2019 s'hagin signat els acords entre els Col·legis de Metges que permetin fer-ho, informa EFE.

Aquest és un dels projectes que s'inclouen en l'anomenat Eix 2 de Promoció d'iniciatives i atractivitat del territori de l'Estratègia Pirinenca que s'ha presentat aquest dimarts a Saragossa en el XXXVI Consell Plenari de la CTP.

L'objectiu d'aquesta estratègia és respondre als problemes comuns que afecten els seus territoris: Andorra, les regions franceses de Nova Aquitània i Occitània, i les comunitats del País Basc, Navarra, Catalunya i Aragó, que exerceix l'actual presidència.

Dins d'aquest mateix eix s'ha posat de manifest la necessitat d'assolir protocols operatius perquè es pugui actuar en qualsevol territori en matèria de prevenció i emergències.

L'Estratègia Pirinenca servirà de marc de planificació per al període 2018-2024 i pretén servir per respondre als desafiaments d'aquest territori, que actua com a "macroregió" i que pot posar en comú els fons regionals, i que suposen, al seu torn, "una finestra d'oportunitats", segons ha explicat durant la presentació el director de la CTP, Jean Louis Valls.

A això se suma un eix transversal de governança, capitalització i comunicació que vol reforçar el paper de la Comunitat de Treball dels Pirineus com a grup d'influència en el context europeu.

Valls ha ressaltat que la CTP és l'"única autoritat de gestió representada per diverses regions" i ha subratllat les dificultats d'un territori que compta amb 650 quilòmetres de frontera, amb vuit fronteres, i amb el 10 per cent de la població transfronterera europea.

  • Etiquetes