Societat 05/11/2020

Andorra Telecom alerta d'un nou intent de robatori de comptes de Whatsapp

La parapública demana no compartir el codi de verificació que es rebi mitjançant un SMS

Ana
1 min
El missatge que s'envia als usuaris per robar el compte de Whatsapp. / ANDORRA TELECOM

Andorra la VellaAndorra Telecom ha informat aquest dijous de la detecció d'un nou intent de robatori de comptes a través de la plataforma de missatgeria Whatsapp. Segons ha fet públic la parapública a través d'un missatge a les xarxes socials, es demana no compartir mai el codi de verificació de sis dígits de Whatsapp que es rebi mitjançant un SMS.

Donat el cas que algú hagi compartit el codi i, com a conseqüència, hagi perdut el seu compte, cal notificar de manera ràpida als familiars i amics, ja que aquesta persona podria fer-se passar per la víctima als xats individuals i de grup. Tot seguit, cal registrar-se a Whatsapp amb el número de telèfon original i verificar-lo mitjançant l'SMS que arriba a l'instant als dispositius mòbils.

Una vegada ingressat el codi, la persona que ha usurpat el compte serà expulsada de la sessió automàticament. Tanmateix, Andorra Telecom demana que es tanquin les sessions de Whatsapp web que puguin estar obertes en qualsevol ordinador, fent-ho a través de la pestanya 'Tancar la sessió de tots els dispositius' des del telèfon mòbil.

Per a ocasions posteriors, cal augmentar la seguretat del compte activant la verificació en dos passos. Per fer-ho, els usuaris han de clicar sobre la pestanya de configuració i a la secció de compte habilitar la verificació en dos passos.

stats