Publicitat
Publicitat

Una aplicació informàtica lluita contra l'assetjament

L'Escola de Segona Ensenyança d'Encamp posa en marxa una prova pilot amb una aplicació que els alumnes s'han de descarregar a les seves tauletes tàctils

Els pares dels alumnes de l'Escola de Segona Ensenyança d'Encamp estan sent informats que els seus fills rebran aquests dies un enllaç per descarregar-se en les seves tauletes tàctils una aplicació que els ajudarà a fer front a possibles casos d'assetjament escolar, així com una sessió informativa per fer-ne un ús adequat.

Es tracta d'una prova pilot que ha posat en marxa el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior amb l'objectiu de facilitar el diàleg entre els alumnes que puguin patir un cas de 'bulling' i els responsables de l'escola, ja que permetrà posar en contacte l'afectat amb tres persones de referència al centre i activar així el protocol d'intervenció. A més, l'aplicació preveu altres fórmules com la figura de l'intermediador, o el paper d'altres alumnes del centre.

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que es tracta d'una eina “molt participativa” que estarà en funcionament durant els propers mesos, i un cop transcorreguts es valorarà la seva implementació en altres centres.

L'aplicació 'B-resol' ha estat creada per Andorra Telecom dins una línia de col·laboració emmarcada en la política de l'operadora de telecomunicacions de conscienciar els joves sobre les possibilitats de les noves tecnologies i fer difusió de les bones pràctiques en l'ús d'Internet.

Alhora, el Consell de Ministres també ha informat aquest dimecres de la convocatòria dels exàmens de Batxillerat professional, que tindran lloc del 12 al 20 de juny al Centre de Formació Professional d'Aixovall. Per tant, els candidats hauran de fer la inscripció entre el 23 de març i el 21 d'abril al servei de tràmits del Govern.