Publicitat
Publicitat

Un nou atac 'hacker' afecta Internet i telefonia

Andorra Telecom ha informat a través del seu compte de Twitter de la incidència contra diversos servidors andorrans

La xarxa d’Andorra Telecom ha estat víctima aquest dilluns al matí d’un atac informàtic massiu contra diversos servidors i que ha afectat la navegació per Internet. Tal com ha exposat el director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha estat un "atac selectiu" i diferent al que s'ha donat en altres casos, molt "adreçat als serveis d'Andorra Telecom", entre els quals algun de molt important com el servidor que dóna servei a Internet.

Els primers problemes s’han començat a produir a les 10.30 hores amb la primera onada. Els experts han pogut constatar que s'estaven produïnt atacs "múltiples i selectius contra adreces d’Andorra Telecom amb diverses modalitats".

L’afectació s’ha produït principalment al llarg del matí entre els clients dels paquets d’Internet mini i comerç que tenien dificultats de connexió i amb la navegació a través de 3G i 4G. Posteriorment, al voltant de dos quarts de dues de la tarda els atacs han incidit també aleatòriament en el servei d’accés a Internet. La totalitat dels serveis han quedat restablerts a un quart de tres de la tarda, un cop mitigats els atacs dels hackers.

El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha explicat que resulta molt difícil de precisar el nombre de clients afectats pels talls ja que l’atac s’ha perllongat al llarg del matí però no ha estat uniforme i s'ha xifrat també en un volum "potencial" d'un 6% els TPV afectats, tot i que pot haver estat una xifra diferent, segons Vilana. També ha demanat disculpes als usuaris i ha recordat que ens trobem en una situació d’alerta a causa dels atacs externs contra servidors o la xarxa.

Andorra Telecom procedirà a presentar una denúncia a la Policia contra els pirates informàtics, que han efectuat al llarg del matí múltiples onades d’atacs.

Els serveis tècnics d’Andorra Telecom mantenen la supervisió de la xarxa davant el risc que es produeixin nous atacs i insta als clients a informar sobre qualsevol disfunció en el servei..