Societat 27/11/2019

L'auditoria externa del centre penitenciari, al mes de febrer

Servirà per "per fer una revisió" de les instal·lacions "i dels processos associats perquè no tornem a trobar-nos en situacions com la que vam patir" amb la fugida del pres, diu Jover

A. S. / M. F.
2 min
Entrada del Centre penitenciari de la Comella. / ARXIU ANA

Andorra la VellaDesprés d'haver fet ja una auditoria interna i haver obert expedients a tres agents del centre penitenciari, el ministre portaveu, Eric Jover, ha confirmat que l'auditoria externa es realitzarà durant el mes de febrer. L'auditoria ha de servir "per fer una revisió del centre i dels processos associats perquè no tornem a trobar-nos en situacions com la que vam patir", ha declarat Jover, qui ha explicat que els elements associats a la fugida del pres estan documentats i també s'aportaran als professionals externs que revisaran el centre.

Pel que fa a l'auditoria interna, el ministre portaveu ha indicat que els tres expedients s'han obert perquè hi ha la presumpció de què alguns professionals no van fer suficientment bé la seva tasta. Actualment, aquests elements es troben en l'inici de la fase d'instrucció en la qual es construirà el plec de càrrecs i després es permetrà als funcionaris poder aportar les seves al·legacions. Sobre aquesta situació, Jover no ha volgut entrar a valorar ni a explicar quins són aquests elements perquè ha tornat a remarcar que, de moment, tan sols són indicis i que durant aquesta fase d'instrucció és quan s'han de confirmar i validar. A més, ha destacat que possiblement apareixeran noves informacions o es tindran més detalls que permetran continuar augmentant la informació que ja es té de l'auditoria interna.

Avaria al forn incinerador

Jover també ha explicat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que s'han produït uns retards al centre de tractament de residus per culpa d'una actualització de llicències del software dels ordinadors del centre. Aquest fet ha provocat que no funcionés el sistema de correus electrònics i que, per tant, no es poguessin rebre correus durant un període de temps d'uns 20 minuts, ha explicat Jover, qui ha declarat que durant aquest període de temps no es podien rebre les vies d'exportació que havia d'emetre el ministeri de Medi Ambient.

Tot i així, el portaveu de l'executiu ha comentat que no li consta que hi hagi hagut cap pèrdua i que en el moment que l'actualització ha finalitzat, s'han pogut rebre els missatges que ja havien estat enviats pel ministeri de Medi Ambient. "Un cop s'han tingut les vies d'exportació, s'ha continuat amb el funcionament normal".

Reaccions a un article d'opinió de Jaume Serra

Qüestionat sobre la demanda de dimissió com a ambaixador de Jaume Serra formulada pel president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, arran d'un article d'opinió en què lamentava que se'ls hagués titllat de "nazis i estalinistes", el ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat que en l'article queda clar que el subscriu com a secretari general de Demòcrates i no com a ambaixador i creu que en cap cas es pot interpretar el que allà diu com una comparació amb els nazis sinó que "utilitza" el pacte Molotov-Ribbentrop per demanar-se si pols molt oposatas com són PS i Terceravia han traçat una "estratègia conjunta per a un resultat electoral". En aquest sentit, ha insistit en què es tracta d'unes declaracions polítiques fetes com a polític.

stats