Societat 20/03/2021

Avís groc per vent i temperatures tan baixes com al gener

Es registren ràfegues de fins a 50 quilòmetres a la Borda Vidal i 14,5 graus negatius a les Fonts d'Arinsal

ANA
1 min
L'avís groc per vent.

Andorra la VellaEl Servei Meteorològic Nacional ha activat l'avís groc per vent a causa de les fortes ràfegues registrades al Principat durant les darreres hores. En concret, durant aquesta nit de divendres a dissabte el vent ha arribat als 39 quilòmetres a les Salines i als 50 quilòmetres a la Borda Vidal. A causa d'aquesta circumstància, des de Protecció Civil es demana precaució a aquelles persones que duguin a terme activitats a l'exterior i també es recorda la necessitat de retirar aquells objectes que puguin caure de balcons i terrasses. Durant la resta del dia, el vent es mantindrà moderat, però diumenge augmentarà d'intensitat.

A més, Andorra s'ha llevat aquest matí amb les temperatures més baixes en alçada des del passat 6 de gener, amb -14,5 graus a les Fonts d'Arinsal. Tanmateix, les precipitacions dels darrers dies han canviat les condicions de la neu i l'han enterrat amb una capa tacada de fang. Aquestes condicions hivernals han tornat a provocar problemes d'allaus de neu ventada i neu recent.

El Servei Meteorològic, però, també assegura que l'allunyament de la pertorbació del mediterrani permetrà recuperar l'estabilitat durant els propers dies, encara que als núvols dels cims del nord els costarà més dissipar-se.

Per la seva banda, el Servei de Mobilitat ha activat la fase groga a la CG3, a Arcalís, i a la CG2 per passar pel Pont d’Envalira. També són obligatoris els equipaments especials a l’RN22 d’accés a França.

stats