Els banders participen en una formació sobre l’os bru a Itàlia

Les principals línies de treball han estat la gestió d'exemplars conflictius, la prevenció de danys sobre la demografia i la comunicació

El Cos de Banders ha participat en una formació sobre la presència i gestió de l’ os bru als Pirineus. Les jornades s’han realitzat a Itàlia en el marc de l’acord signat l’abril passat al Principat entre el Govern d’Andorra, el de França, la Generalitat de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran. Els participants van desplaçar-se a dues zones italianes amb presència d’aquest animal (el Trentino i els Abruzzos) que guarden certa relació amb el Pirineu.

Les principals línies de treball han estat la gestió d’ossos conflictius, la prevenció de danys sobre la demografia i la comunicació. També s’han visitat punts i mètodes de trampeig instal·lats a la zona i estudiat les problemàtiques associades a l’os bru, així com les actuacions de millora. En especial, els controls per mantenir-los allunyats dels nuclis urbans o mesures per evitar que es familiaritzin amb la presència humana.

Des que va signar-se el memoràndum d’entesa entre les quatre institucions s’han fet diverses reunions de la Comissió de seguiment. El conveni es va rubricar amb l’objectiu d’aconseguir col·laboració transfronterera en matèria de fauna salvatge i d’espècies cinegètiques presents a tot el territori pirinenc.