Societat 16/12/2020

'El bany de l'ossa' guanya el concurs d'idees del nou parc d'Encamp

Entre mitjans i finals del 2022 podria estar acabat

Ana
2 min
El projecte guanyador. / COMÚ D'ENCAMP

Encamp'El bany de l'ossa' és el projecte guanyador del concurs d'idees del nou parc d'Encamp per decisió del jurat i, a més, també ha obtingut el nombre més gran de vots de la participació ciutadana durant el període d'exposició pública, informa el comú aquest dimecres en un comunicat. 'Juga al Prat Gran' i 'Oz un món màgic' són el segon i tercer premi. Entre mitjans i finals del 2022 podria estar acabat.

El jurat format pels cònsols, consellers de tots els grups comunals, tècnics del comú i representants de diferents entitats de la parròquia: membres de les associacions de mares i pares de les escoles, de l'associació d'empreses, de l'associació de la gent gran i del Consell d'infants, s'ha reunit aquest dimecres per donar el veredicte final sobre el concurs d'idees del nou parc tenint en compte les votacions populars.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha volgut agrair al jurat la seva dedicació, a totes les persones que han participat durant el període d'exposició pública, i a tots els professionals que han participat en el concurs perquè el seu talent contribuirà a la transformació urbana de la parròquia. Mas ha explicat que ara cal redactar el projecte constructiu i que, per tant, cal adaptar el resultat del concurs d'idees a un projecte tècnic, però està clar que "construirem el parc que ha escollit la gent d'Encamp". "Serà totalment innovador, integrat a la parròquia, ja que s'adaptarà a totes les generacions i serà el nou punt neuràlgic de trobada dels encampadans", ha afirmat.

Al concurs s'hi havien presentat nou projectes, que s'han exposat públicament durant quinze dies al vestíbul del Centre esportiu i sociocultural d'Encamp, on 498 persones han fet les seves aportacions, escollint els tres projectes que més els hi agradaven i amb la possibilitat d'escriure en el revers de la butlleta observacions i suggeriments.

El jurat ha obert aquest dimecres també el segon sobre del concurs, després de realitzar les puntuacions finals, per tal conèixer el nom dels autors, ja que tot el procés s'ha realitzat sota l'anonimat, utilitzant lemes per identificar els projectes.

Així, el projecte guanyador, 'El bany de l'ossa', amb un premi de 12.000 euros, correspon a l’equip format per Lluis Ginjaume i Gerard Veciana, i és un projecte en el qual destaca la qualitat dels edificis previstos, dels espais verds i de la integració del projecte al teixit urbà existent.

El segon premi, 'Juga al Prat Gran', se li atorga un premi de 6.000 euros, correspon a l’equip format per Miquel Mercè i Jordi Llovera, i és un projecte que dona protagonisme a l’entorn vegetal i al benestar de tots els usuaris i que projecta uns edificis de formes molt lúdiques, adaptats per a un parc dedicat als infants.

I el tercer premi, pel projecte 'Oz, un món màgic', amb un premi de 3.000 euros, correspon a l’equip format per Sònia Palau, Eilin Castillo, Jordi Gajas i Salvador Aldosa, i és un projecte que posa especial atenció en les zones per a infants, en una zona lúdica per a animals i en una zona de fitness i esportiva.

stats