2.500 belgues a l'Snowbreak 2017

Una empresa belga ha escollit el Pas de la Casa i l'estació de Grandvalira per celebrar-hi l'Snowbreak 2017

El Pas de la Casa acull, des d'aquest dissabte i durant una setmana, un grup de 2.500 esquiadors procedents de Bèlgica, en un viatge organitzat per l'empresa belga Rute du Soleil. Tenint en compte el gran volum del grup, el seu responsable, Simon Vandeweghe, ha explicat que han reservat tots els llits disponibles al Pas de la Casa, i que els esquiadors volaran tant a Tolosa com a Barcelona i es desplaçaran a Andorra amb una trentena d'autobusos. De la seva banda, Grandvalira espera duplicar el nombre d'esquiadors d'aquest mercat que normalment visiten l'estació cada temporada.

Sota el nom de Snowbreak 2017, és el quart any que Rute du Soleil organitza viatges a la neu per al públic belga, fins ara a estacions dels Alps francesos i suïssos. Tal com ha explicat el responsable de l'esdeveniment, Simon Vandeweghe, tot i que un 97,5% dels seus clients no coneixia Andorra segons una enquesta que van dur a terme, han escollit el Principat per la qualitat de l'estació d'esquí, de la qual en destaca les inversions que han permès gaudir de bones pistes i remuntadors, així com el nivell dels serveis com la restauració o les activitats complementàries, que "no tenen res a envejar a d'altres dominis". A més, considera que és una "bona combinació" entre l'estació i el poble del Pas de la Casa, per la quantitat de llits que disposa i l'oferta 'après-ski'.

L'estada a la neu, que s'ha dissenyat com una "experiència total", es completa amb activitats paral·leles com una cursa amb disfresses de Pare Noel o una competició de 'waterski', a banda de concerts i sessions de DJ al vespre amb artistes provinents d'Holanda, Bèlgica, Alemanya o el Regne Unit que tindran lloc en diferents locals del Pas de la Casa i a la nova terrassa Diamant, situada a peu de pistes a la zona de Costa Rodona. Vandeweghe ha explicat que tenen una llarga experiència en l'organització d'esdeveniments, i que per evitar qualsevol problema de seguretat dels participants o de molèsties per als ciutadans, han contractat una trentena de guardes de seguretat i un equip de neteja format per 10 persones que vetllaran per mantenir nets els espais que utilitzin.

El perfil dels participants que han contractat el viatge són joves d'entre 20 i 30 anys, la majoria grups d'amics i, segons els organitzadors, tenen la intenció de poder repetir l'experiència l'any vinent i provar d'altres pobles andorrans com a zona d'allotjament. "Crec que això pot ser el començament d'alguna cosa molt profitosa, hem establert una col·laboració molt bona amb Grandvalira i amb el Comú d'Encamp, i crec que tot sortirà perfecte", ha assegurat Vandeweghe, tot esperant que la meteorologia també els sigui favorable.

L'organització ha assegurat que les places disponibles per a l'estada es van esgotar en només quatre dies, i que enguany han superat el nombre de participants de les edicions passades, que van tenir lloc als Alps. "Hem intentat reservar tots els hotels, gairebé tot el poble serà per a nosaltres", ha afegit Simon Vandeweghe.

Des de Grandvalira han indicat que el seu objectiu és potenciar el mercat belga, que normalment aporta entre 3.000 i 3.500 esquiadors cada temporada. Així, amb la visita d'aquest nombrós grup, esperen duplicar les xifres de la temporada passada.