L'escola bressol comunal Conxita Mora reobre dilluns

El comú d'Andorra la Vella centralitzarà el servei en una llar d'infants i a Ordino esperen tenir el protocol definit per anunciar la data

Les dues escoles bressol comunals d'Andorra la vella, Conxita Mora Jordana i la de Santa Coloma, reobriran aquest proper dilluns, 18 de maig, coincidint amb la posada en funcionament de noves activitats econòmiques fixades pel Govern. Així, segons informa el comú, es donaria resposta a tota la canalla dels dos centres però se centralitzaria tot a l'escola bressol Conxita Mora Jordana que es troba ubicada als Serradells en un horari reduït, entre les 9 i les 17 hores. Per tant, l'escola de Santa Coloma romandrà tancada. A banda, l'horari també s'anirà adaptant a les demandes dels usuaris. En total, dels 76 infants matriculats, un 30% han requerit el servei, al voltant de 28 nens i nenes.

A través d'un comunicat, el comú ha explicat que aquest dissabte es durà a terme la formació específica al personal de les dues escoles bressol d'acord amb els protocols sanitaris que s'estableixen i que s'acabaran de determinar durant la reunió tècnica que ha de mantenir aquesta tarda el sector amb el Govern. A més, el comú ja disposa de tots els equips específics de protecció requerits per posar en marxa el servei i el mateix personal de les escoles serà l'encarregat de posar-se en contacte amb les famílies per informar-los del protocol que s'aplicarà a partir de dilluns.

D'altra banda, des del comú d'Ordino asseguren que la seva intenció és reobrir l'escola bressol tan aviat com sigui possible però resten a l'espera de tenir el protocol sanitari definit per determinar la data d'obertura. Tot i així, des del comú ja s'està trucant a les famílies dels infants de l'escola bressol per fer un sondeig i saber quantes farien ús del servei un cop estigués obert.  En la mateixa línia, des del comú de Sant Julià de Lòria informen que estan a l'espera de rebre el protocol definitiu, però han assegurat que aquest dilluns 18 de maig no estarà oberta de cara al públic. Tot i així, sí que s'obrirà en l'àmbit intern perquè els treballadors puguin anar a preparar-ho tot per quan es decideixi obrir.

Pel que fa a la Massana, la llar d'infants el Petit Príncep, la qual no és comunal, també està en contacte permanent amb les famílies, i espera poder oferir el servei a partir de la primera setmana de juny.