Societat 28/05/2019

El Bus Turístic començarà a operar aquest dissabte amb set recorreguts diferents

Més de 2.500 persones van adquirir un tiquet per alguns dels itineraris el 2018

M. Pérez
3 min
El director de Producte i Nous Projectes d'Anorra Turisme, Enric Torres, durant la roda de premsa celebrada aquest dissabte. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa nova temporada del Bus Turístic comptarà amb set recorreguts, un per a cada dia de la setmana, i cap d'ells serà igual gràcies a les modificacions que ha fet Andorra Turisme perquè enguany tots els itineraris comptin amb un recorregut diferent. Així ho ha confirmat aquest dimarts el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, que ha indicat, a més, la incorporació del nou Espai Columba, el parc de Sorteny i la ruta de Ferro en l'itinerari del dissabte (modificant l'arribada a la Coma d'Arcalís per la vall de Sorteny), el museu de la Miniatura i la integració d'Ordino com a un punt de recollida de passatgers per a l'itinerari dels dissabtes. Els objectius principals d'aquesta modificació, per tant, "passen per un increment dels passatgers".

Torres també ha anunciat la col·laboració de productors andorrans, que serà una prova pilot, però al "considerar que el nostre bus busca traslladar aquesta identitat i coneixement del país als passatgers, era una bona oportunitat per traslladar aquest esforç que estan fent els productors andorrans per donar a conèixer els seus productes". Per tant, aquest any hi haurà dos itineraris que inclouran dos productors andorrans: d'una banda, s'ha inclòs Casa Gendret, de Sant Julià de Lòria, "on es visitarà l'explotació agrícola i la producció de les confitures"; i d'altra banda, també es podrà visitar l'empresa Xocland, a la Massana, on es veurà el taller de transformació de la xocolata.

El Bus Turístic començarà a operar a partir d'aquest dissabte 1 de juny i ho farà fins al pròxim 31 d'octubre. Ho farà als matins, entre les 9 i les 14 hores excepte el dissabte que funcionarà al llarg de tot el dia. El dilluns es visitarà el Santuari de Nostra Senyora de Meritxell, l'església de Sant Joan de Caselles i l'estany d'Engolasters; el dimarts es passarà per Casa Gendret, el Museu del Tabac, l'església de Santa Coloma i l'Espai Columba; per al dimecres està previst visitar el mirador Roca de la Sabina, l'església de Sant Climent de Pal i Xocland; el dijous serà el torn de visitar l'església de Sant Miquel de la Mosquera, la Casa Cristo, el Museu de la Moto i el Mirador del Roc del Quer; el divendres serà el torn d'anar al Museu de l'Electricitat, el camí hidroelèctric d'Engolasters, l'estany d'Engolasters i l'església de Sant Miquel d'Engolasters; el dissabte, que serà el dia més intens, es començarà al Museu de la Miniatura, l'església de Sant Martí de la Cortinada, el Parc natural de la vall de Sorteny i la Ruta del Ferro i, el dinar, serà a l'hotel Bringué; per diumenge està programat visitar altra vegada l'església de Sant Climent de Pal, el coll de la Botella, una pujada al telecabina de Vallnord Pal-Arinsal, i una estada al museu Farga Rossell.

Qualsevol dels recorreguts plantejats pel 2019 integra tres elements bàsics: la visita a un museu, a una església romànica i a un espai d'alta muntanya. A més, les explicacions comptaran amb quatre idiomes diferents. Pel que fa a les tarifes són les mateixes que en l'edició del 2018: el preu per a mig dia serà de 18 euros per persona, mentre que el dissabte costarà 32 euros, amb dinar inclòs. Els infants d'entre 4 i 12 anys comptaran amb un 50% de descompte i els menors de 3 anys gaudiran del recorregut de manera gratuïta. En l'edició del 2018 van gaudir del Bus Turístic fins a 2.549 passatgers, entre els quals hi va haver un 63,6% de nacionalitat espanyola, un 8% francesos, un 2,9% andorrans i un 25,5% referents a altres nacionalitats.

Els punts de venda oficials per adquirir un bitllet per a qualsevol dels itineraris són: les oficines de turisme, Autocars Nadal, el Centre comercial illa Carlemany, diferents allotjaments del país que col·laboren el 2019 i la plana web www.visitandorra.ad.

stats