Es busca quadre perdut

Dues germanes volen trobar la pintura, amb un gran valor sentimental, que va acabar a un contenidor d'escombraries

"És un quadre petitet, d'uns 25 centímetres, pintat amb colors blaus, d'una platja, que crec que és de Cuba, i amb el marc ample i daurat. Era maco". La Remei i la seva germana busquen des de fa dues setmanes un dels quadres que decoraven el pis de la seva mare, que va morir fa poc, i que per un error va acabar a un contenidor d'escombraries del carrer Callaueta 15, davant del bar Las Vegas.

"Estàvem acabant de buidar el pis i la meva germana va agafar els quadres que volia i els va posar en una bossa, però aquell es va quedar penjat a la paret", explica. Com que el propietari de l'habitatge tenia pensat fer obres per reformar-lo, els obrers van començar a treballar mentre acabaven d'endur-se tots els mobles. Però com que el quadre encara estava penjat, va pensar que no se'l volien endur i el va deixar recolzat al costat del contenidor.

"El quadre va durar allà cinc minuts", es lamenta la Remei, que volia quedar-se la pintura com un record de la seva mare. Per això van decidir publicar un anunci als diaris de paper, explicant què va passar i amb un telèfon de contacte.

D'això fa dues setmanes, i ara està a l'espera que la persona que tingui el record "obri el diari i ho vegi". "No sé si el recuperaré", diu, tot lamentant-se que llencessin la pintura sense demanar permís, però sí que té l'esperança que aquella persona que ara tingui penjat el quadre a casa seva li torni perquè "estem molt disgustats de l'error" que els ha fet perdre un record amb un valor sentimental tan gran.