Publicitat
Publicitat

La caiguda del turisme rus es fa notar amb força al Pas de la Casa

Els comerciants fan un balanç no gaire positiu de la temporada d'hivern a causa dels tancaments de la frontera i al descens del turisme rus

Els comerciants del Pas de la Casa han assegurat que aquesta ha estat una temporada d'hivern "molt complicada", ja que l'accés a França "ha estat tancat molts dies, amb molta neu i vent", tal com ha explicat el president d'Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa (InPub), Jean-Jacques Carrié. Enguany, el principal problema, ha afegit, ha estat el fet que "s'ha tancat la carretera de l'Ospitalet durant gairebé una setmana, i això ha obligat els turistes a fer la volta pel túnel i el coll de Pimorent", un fet que els ha comportat mitja hora més de viatge i prop de 13 euros de peatge entre anar i tornar.

Aquest tancament, ha alertat Carrié, també ha afectat molt els treballadors fronterers que viuen a l'Arieja. En aquest sentit, ha posat de manifest que "França hauria de tenir en compte que si aquesta gent acaba deixant la feina" per les dificultats que els suposa pujar fins al Pas, "se'ls trobaran a l'atur a França i hauran de fer alguna cosa amb ells".

L'altre gran problema d'aquesta temporada ha estat la disminució del turisme rus, que s'ha xifrat en un 50%. Aquest fet, ha explicat Carrié, s'ha notat especialment "al comerç de nivell alt", i això ha "complicat encara més la temporada".

Preocupació per la proliferació de supermercats

Carrié també s'ha mostrat preocupat pel fet que "cada cop que es tanca una botiga al Pas de la Casa, s'hi obre un supermercat". En aquest sentit, ha mostrat el temor que el poble s'acabi convertint "en un gran supermercat", i ha alertat que "cal prendre en consideració el fet que no podem obrir únicament supermercats, ja que la gent al final vindrà només a comprar alcohol i tabac". El que es vol, ha afegit, "és que els turistes es quedin més estona al Pas de la Casa, però per això cal que tinguin més varietat de comerços i botigues per visitar".

Reunió amb els consellers electes

El president d'InPub també ha explicat que aquest dimarts tots els sectors econòmics, turístics i també els veïns es van reunir amb els consellers electes a la parròquia d'Encamp a les passades eleccions generals. Carrié s'ha mostrat agraït pel fet que "ens van explicar les accions que volen dur a terme per tal de millorar el Pas de la Casa i fer que sigui un poblet d'esquí maco".