Publicitat
Publicitat

La calor pot fer avançar la collita dels conreus

Les fortes temperatures són menys preocupants per al bestiar que es cria a les altes muntanyes

L'onada de calor que està afectant el país en els darrers dies pot provocar un avançament de la maduració de les plantes, i conseqüentment, que s'hagi d'avançar la collita. Així ho han assenyalat des de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra en declaracions a l'ARA.ad, tot i que mantenen la prudència a l'espera de l'evolució de les temperatures en els propers dies. El president de l'associació, Xavi Coma, ha assegurat que "tanta calor no és bona per als cultius i ens obligarà a regar aviat".

Pel que fa al bestiar, les fortes temperatures són menys preocupants, ja que a les altes muntanyes corre més l'aire i els animals ho noten en menor mesura. En canvi, els animals d'engreix són els que s'estan veient més afectats, ja que mengen menys i engreixen menys. En aquest sentit, els ramaders han de fer una major previsió d'aigua i estar més atents al bestiar.

Quant a les fortes pedregades que es van produir durant el mes de juny, l'Associació de Pagesos i Ramaders ha rebut cinc declaracions, quatre d'Andorra la Vella i una d'Escaldes-Engordany. Tot i això, l'associació fa un major seguiment de les parcel·les abans de la recollida del tabac per tenir unes xifres més concretes de l'afectació climatològica.