Societat 04/11/2019

La canalla de Sant Julià escull el Consell d’infants

La sessió constitutiva es farà el dilluns 18 de novembre amb quatre representants de l’escola andorrana i quatre de la francesa

A. S.
2 min
Un nen en el moment de la votació. / A.S.

Sant Julià de LòriaA poc més d'un mes per eleccions comunals, els nens i nenes de cinquè curs de l'escola andorrana i francesa de Sant Julià de Lòria han realitzat la votació per escollir els representants del dotzè Consell d'infants. L'elecció s'ha fet a la casa comuna amb la presència de Julià Call, cònsol menor de la parròquia, qui ha president la mesa electoral en la qual els alumnes han dipositat el seu vot dins l'urna. En l’acte l’han acompanyat la consellera de Social, Paqui Barbero; el conseller de Cultura, Josep Lluís Donsión; el conseller de Finances i Administració, Joan Gómez, i el conseller Rossend Duró. Després de la votació, els representants escollits han estat Bernat Vitales i Joel Miranda per l'escola andorrana i Marc Escabias, Vaitea Foix, Míriam Clotet i Clarisa Martínez per part de l'escola francesa.

En total, 66 nens i nenes, 37 de l'escola andorrana i 29 de la francesa han escollit els seus representants pel nou curs d'entre un total de dinou candidats, quatre de l'escola andorrana i quinze de la francesa. Tot i ser quatre representants per escola, l'andorrana tan sols renova a dos consellers mentre que la francesa renova a tots quatre. La diferència entre uns i altres és a causa del fet que l'escola francesa només compta amb cursos fins a cinquè i en canvi l'andorrana fins a sisè. Per aquest motiu, els representants de sisè de l'escola andorrana són els mateixos que van ser escollits en el curs anterior.

La sessió constitutiva del consell es farà el dilluns 18 de novembre, dia a partir del qual es començaran a treballar les propostes dels infants amb els vuit representants. Alguns dels votants han explicat que algunes de les propostes d'enguany se centren a millorar els parcs, com per exemple fer un parc per nens i nenes més grans, o fins i tot, instal·lar semàfors per a cecs. Pel que fa a les propostes, Call ha assegurat que cada any n'hi ha de noves i interessants, i ha destacat el parc per patinar que sortia cada any. "Al final el vam poder col·locar a mitges" a la zona de la carrereta de la Fontaneda, ha indicat Call, qui ha assegurat que "aquest any ja en podrà gaudir tothom".

stats