Societat 28/03/2020

Cap de setmana de confinament més curt pel canvi horari

Aquest diumenge a la matinada caldrà avançar el rellotge i quan marqui les 2 seran les 3

ARA Andorra
1 min
Un home canviant l'hora d'un rellotge a Alemanya. / AFP

Andorra la VellaEl primer canvi horari del 2020 ens trobarà tancats a casa però amb més ganes que mai d’aprofitar l’estiu que ja comença a treure el cap. Durant la matinada d’aquest diumenge, els rellotges s’avançaran una hora i quan les agulles marquin les 2 seran les 3 hores, iniciant així l’horari estiuenc. I és que malgrat seguim en aïllament domiciliari, al món exterior algunes coses segueixen el seu curs i ni que sigui a través de les finestres i els balcons, podrem gaudir d’una hora més de llum natural al vespre, i una menys a primera hora del matí. La bona notícia és que aquest cap de setmana tindrà una hora menys i el confinament es farà més curt.

A les persones a qui els afecta físicament i psicològicament el trasbals horari, podrien veure’s encara més perjudicades amb el confinament. Els efectius més comuns són la dificultat per dormir i l’increment de la gana, però els nivells d’estrès també augmentarien en aquesta ocasió. Els experts recomanen mantenir la rutina malgrat que sigui una hora més tard, fer exercici dins de casa i buscar moments per relaxar-se.

Una de les conseqüències positives d'aquest canvi és l’estalvi en el consum energètic, ja que no fa falta mantenir tanta estona els llums encesos. Com és habitual, l’horari d’estiu que comencem aquest diumenge s’estendrà fins l’últim cap de setmana del mes d’octubre, quan els nostre rellotges tornin a l’horari d’hivern.

stats