Societat 24/01/2019

Homenatge d'Andorra la Vella als cònsols difunts

L'Estadi Comunal, l'escola bressol dels Serradells i la nova passarel·la portaran el nom de Joan Samarra Vila, Conxita Mora i Rosa Ferrer respectivament

Marc R. Fort
1 min
La cònsol major, Conxita Marsal, anuncia que l'Estadi Comunal passarà a dir-se estadi Joan Samarra Vila. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaAquest dijous s'ha celebrat la roda de premsa que tenia com a objectiu anunciar el canvi de denominació d'algunes infraestructures comunals. Aquesta iniciativa s'ha pres amb una finalitat commemorativa cap als tres cònsols majors difunts durant aquest mandat de la parròquia d'Andorra la Vella. Conxita Marsol, que actualment ocupa el càrrec de cònsol major d'Andorra la Vella, ha comunicat que "porten pràcticament un any treballant en aquest projecte i que ja és hora de donar el tema per tancat".

En record a Joan Samarra Vila, l'Estadi Comunal passarà a tenir el seu nom. Joan Samarra va ser cònsol entre els anys 1980 i 1983. Segons ha dit Conxita Marsol, "va ser l'impulsor de la construcció de l'Estadi Comunal, i pensem que és el millor reconeixement que li podem fer".

A continuació, l'escola bressol dels Serradells passarà a dir-se escola bressol Conxita Mora, afegint que "a ella, aquesta institució el motivava i que és de justícia donar-li aquest nom per la seva manera de fer".

Pel que fa a la passarel·la que ha d'unir la plaça del Poble amb el barri antic, encara en construcció, portarà el nom de passarel·la Rosa Ferrer, tot i que en un principi la infraestructura que havia de ser novament batejada era l'edifici de les noves dependències.

Tots els espais gaudiran d'una placa 'in memoriam' i s'espera que tot estigui llest durant els mesos d'estiu d'aquest any.

stats