Les caramelles ressonen a Ordino

Un any més, coincidint amb Pasqua, una vintena de caramellaires han entonat aquests cants pels carrers de la parròquia

Com marca la tradició, el Diumenge de Pasqua, a banda de menjar la mona, també és dia d'escoltar caramelles. I a Ordino, un any més, els carrers de la parròquia s'han omplert d'aquests càntics. "És un acte festiu, que rememora dues coses: la vinguda de la primavera i la resurrecció de Jesús", ha explicat Josep Puig, el director de les caramelles ordinenques, en declaracions als mitjans de comunicació.

Després d'haver assajat els últims sis dissabtes, aquest diumenge era el dia de traslladar les caramelles al carrer. Una vintena de persones, entre infants i adults, han interpretat tres valsos i l'himne andorrà. El recorregut ha començat a la plaça Major, on el públic ha pogut escoltar 'Primavera ordinenca'. Tot seguit han recorregut els carrers del centre de la parròquia, on han anat fent parades per continuar cantant 'Muntanya i cançons' i 'Vals de caramelles'. Totes les peces eren adaptacions del músic Guillem Benaset.

Josep Puig s'ha mostrat "molt satisfet" amb el resultat de l'actuació i ha recordat que en el grup de caramellaires hi ha gent molt fidel a la tradició. "Sempre hi ha hagut molt bona predisposició de la gent del poble" ha apuntat Puig, que ha volgut destacar la participació de cantants d'altres parròquies andorranes. L'actual director porta 18 anys al capdavant de les caramelles d'Ordino, tot i que la tradició es remunta a molts més anys enrere.

En aquesta ocasió, el dia ha acompanyat i, al final, tot el grup de caramellaires d'Ordino han completat la festivitat de la Pasqua amb un dinar de germanor.