130 positius nous durant el cap de setmana i 27 classes amb aïllaments

Hi ha 13 persones ingressades a l'hospital

L 'actualització de les xifres sobre el coronavirus al país ha fet augmentar en 130 nous casos el nombre de persones positives de Covid-19. Així, segons ha notificat aquest dilluns a la tarda la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, hi ha 648 persones que estan passant la malaltia en aquests moments.

Actualment són tretze les persones que es troben ingressades a l'hospital, el que representa un augment de nou pacients més des de divendres. Dos d'elles es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI). La segona onada de la pandèmia al Principat deixa un total de 1.111 contagis.

Escoles amb coronavirus

Mas, que durant la seva compareixença ha estat acompanyada de la metgessa Mireia Garcia, ha detallat que 27 classes de diverses escoles es troben aïllades. D'aquestes, 20 ho estan de manera total i set estan fent un aïllament parcial. A més, la secretària d'Estat ha afegit que sis aules més estan sotmeses a vigilància passiva per si algun dels alumnes pot mostrar símptomes del coronavirus.

La trobada amb els periodistes també ha servit per recordar que, en el cas de les escoles, es poden fer confinaments totals o parcials dels infants, segons els contactes que hagin tingut amb el possile cas de Covid-19. "Ens referim a moments, com el del menjador escolar on els grups de convivència poden haver tingut algun tipus de contacte sense mascareta", ha explicat Garcia. En relació amb això, ha afirmat que "és cada centre qui decideix si els menors han de seguir portant la mascareta en els seus grups de convivència". La metgessa també ha recordat que en el cas de mostrar símptomes, els pares han d'evitar anar a Urgències amb els seus fills i només han de trucar al metge de referència per seguir les indicacions.

Mas ha admès que les xifres "preocupen" al Govern, tot i que ha recordat que, el passat "no ha estat el cap de setmana que ha presentat les xifres més altes de nous contagis". En aquest sentit, ha recalcat que d'aquí a quinze dies, "quan es comencin a veure els resultats", es decidirà si s'allarguen les restriccions socials vinculades a les mesures sanitàries que es van establir per a les pròximes dues setmanes.

Dia internacional del dret a l'avortament

D'altra banda, i amb motiu del Dia internacional del dret a l'avortament, que se celebra aquest 28 de setembre, Mas ha assegurat que des que es va habilitar el servei d'assistència en salut sexual i reproductiva, un total de dotze persones han sol·licitat informació. "Tenien entre 16 i 37 anys, el 60% eren dones treballadores i la majoria de consultes van acabar derivant-se el ginecòleg", ha explicat Mas.